Spring til indhold

Vælge møbler

Egentlig troede jeg, at det er nemt at vælge møbler til mit hus. Men nej. Det er det ikke. Efter jeg blev alene, solgte jeg huset og møblerne, vi havde. Jeg vil ikke mindes om mit tidligere liv. Som nybagt enke er det hårdt nok at håndtere hverdagen. Jeg har beholdt nogle få genstande, som vi havde sammen, men resten er blevet solgt. Jeg skal videre i mit liv, så derfor skal alt skiftes ud. Boligen, møblerne, tøjet.

Mindre hus

Huset, jeg har købt, er mindre hus og ligger på den anden side af byen. Det ligger i et nyt byggeri i sådan et kvarter med masser af fællesarealer og fælles huse. Der er et fællesvaskeri, og der er et sted, hvor man kan leje sig ind, hvis man skal have mange gæster. Kvarteret har mange børnefamilier, men der også ældre mennesker. Der er ikke længere til supermarkedet, end at jeg kan cykle dertil på fem minutter. Og stationen ligger også kun 5 minutter fra kvarteret, så det bliver nemt for mig at komme ind til byen, hvis jeg skal se min søster eller en veninde.

Men det her med at finde møbler til mit nye hus er altså svært. Vi har jo altid købt møblerne sammen. Nu, hvor han ikke er i live længere, og vi ikke kan diskutere fordele og ulemper ved det ene eller det andet, skal jeg tage alle beslutningerne alene. Det er ret svært at lære. Og sandt at sige, så er jeg glad for god stil, men jeg er ikke god til at finde den. Det var min mand derimod. Han kunne bare det der med at sætte ting sammen, så det ser pænt og stilfuldt ud. Det var måske også grunden til, at jeg fik solgt huset til en god pris. Uden nedslag.

Sofaer er kernen i huset

Lige nu kigger jeg på sofaer. Jeg har besøgt adskillige møbelforretninger her i byen, men vil også tage ind til København for at se på møbler der. Jeg ved dog, at jeg ender med at handle hos: https://zonexlnt.dk/ . Det kan være, de har nogle gode idéer og råd, som jeg skal tænke over, inden jeg køber en sofa. Jeg så en flot, orange sofa, som jeg godt kunne lide. Den var også behagelig at sidde i. Men orange? Hvad for et slags sofabord skal jeg sætte sammen med en orange sofa. Det blev noget af et problem for mig, så jeg købte den ikke. Men jeg købte et fint og enkelt sofabord, som jeg mener, kan bruges til alle sofaer.

Så det er bare med at finde én, der kan stå ovre ved væggen overfor tv-apparatet. Måske skulle jeg kigge efter en rigtig lækker lædersofa? Der er bare det problem, at læder er for varmt om sommeren, og det skal plejes. Hellere en sofa med stof. Og med enkle hynder, så betrækket er nemt at tage af og putte i vaskemaskinen. Men hvilken farve? Ikke orange. Sofaen, jeg så, var som sagt flot. Men orange er ikke lige mig. Måske lysegrå. Det er sådan en almindelig neutral farve. Så kan jeg købe et slumretæppe med farver. Det er måske lidt typisk og kedeligt. Men jeg ved, at det ikke bliver et fejlkøb.