Spring til indhold

Tyverialarmer

Jeg sidder med min store datter i sofaen. Hun er 6 år gammel og bange. Vi har haft indbrud for nogle uger siden og så, hvor skræmte vi blev, da vi hørte tyven knalde kældervinduet ind. Hun fortæller mig, at hun aldrig håber at komme til at opleve det igen. Jeg forsøger at berolige hende med at fortælle hende, at i morgen kommer der en ekspert, som vil hjælpe os, så vi kan få sat tyverialarmer til erhverv op overalt i huset.

Hurtig alarm

Hun vil gerne have, at eksperten kommer nu. Lige med det samme. Det vil jeg egentlig også gerne have, at han gør, men kl. 11 om aften har han fri. Vi snakker lidt om, at vi er heldige, at tyvene ikke fandt noget som helst, som er værdifuldt på det sorte marked. Vi har nogle værdifulde genstande, men de ligger i bankens boks. Så herhjemme, har vi ikke noget, der er værd at bryde ind i huset for.
Hun falder lige så stille til ro, og jeg putter hende. Lægger dynen tæt om hende og dukken, hun elsker, kommer ned ved siden af hende.
Jeg går ind i soveværelset og tager min natkjole på. Kryber ned i sengen ved siden af min mand, som snorker mildt. Hvordan kan han sove så trygt efter det, som skete for en uge siden? Det undrer mig. Men han har fortalt mig, at, nu hvor vi har besluttet os for at få sat tyverialarmer sat op, så er han helt rolig. Og faktum er, at det er jeg også. Jeg ser frem til at vise eksperten vores hus i morgen, så han kan give os et tilbud.

Videoovervågning i tyverialarmen

Vi vil gerne have det kombineret – eller koblet til – et system med videoovervågning som dette: https://www.alarmogsikring.dk/shop/videoovervaagning-9c1.html .
Den fyr, jeg talte med i sidste uge, var helt overbevist om, at de har et system, som er rigtigt for os.
Jeg er skeptisk, fordi oplevelsen, vi havde, var traumatisk. Jeg kan stadig ikke sove trygt om natten. Jeg har mareridt, og det har betydning for mine præstationer på arbejdet.
Alle mine kollegaer har sagt, at jeg burde tage fri i nogle dage, så jeg kan komme mig over chokket. Men det vil vist kun gøre tingene værre. Hvis jeg får tid til at tænke og huske for meget, så bliver jeg hysterisk. Det vil være en katastrofe. Det, som har højest prioritet lige nu, er, at min datter får det godt. Så kan jeg sørge for mig selv senere.

Jeg kigger på min sovende elskede. Han er helt rolig. Han har den her holdning om, at når noget dårligt er sket, så sker det ikke igen. Jeg ville ønske, at jeg kunne dele den holdning med ham. Men det kan jeg ikke. Det er grunden til, at jeg har insisteret på, at vi får sat tyverialarmer op. Og at de skal kunne kombineres med andre alarmer. Fx brandalarm.
Kl. er 4 om morgenen, og jeg skal op kl. 7 for at få sendt mit barn i skole til tiden. Min mand har fri, så han kan sove, så længe han tør. Jeg kan ikke vente til kl. 8, hvor alarmeksperten kommer.