Spring til indhold

Tunge øjenlåg og behandling

I de sidste 3 år er jeg blevet meget ældre end jeg faktisk er. Det siger spejlet i hvert fald. Ok, jeg har også været igennem en masse svære ting, men alligevel. Nu ser det ud til, at den dårlige tid er ved at vende, og jeg kan gå lysere dage i møde. Men spejlet siger jo sandheden. Jeg ser virkeligt meget ældre ud, end jeg er. Jeg har poser under øjnene, og mine øjenlåg er slappe – det er det, man kalder for tunge øjenlåg.

Ikke nyt

Jeg har faktisk været klar over det i lang tid. Og jeg har brugt massevis af penge på forskellige vidundermidler i form af cremer eller serummer til øjnene. Vidundermidlerne har ligesom ikke virket. Synes jeg. Øjenlågene hænger stadig, og poserne under øjnene er der også stadigvæk. Ok. At jeg er 3 år ældre, end jeg var, da tingene skete, og det begyndte at gå ned ad bakke, skal ikke være en hemmelighed. Men jeg kunne godt tænke mig at få gjort noget, så jeg ser lidt friskere ud, end jeg gør i dag. Kan man kamuflere mit problem bag et par smarte briller?

Skal have en øjenlågsoperation

Jeg tror, det ender med en øjenlågsoperation. Det er jeg lidt bange for, men min forfængelighed er stærkere end min angst. Heldigvis? Måske. Jeg har talt med et par veninder om det. Én af dem foreslog, at jeg fik lavet en filler. Nu ved jeg ikke helt, hvad det er, men jeg er ikke tryk ved at få sprøjtet midler ind omkring mine øjne. Jeg vil jo ikke ligne en udtryksløs dukke. Jeg vil bare gerne se lidt mere frisk ud.

Et eller andet sted har jeg læst om, at der sidder et kompliceret sæt muskler i øjenregionen. Ja, det gør der vistnok. Ellers fik man vel ikke rynker omkring og under dem. Men det bekymrer mig også: Fordi der sidder en masse muskler i området omkring øjnene, er det så en god idé at få en øjenlågsoperation? Jeg mener, man hører jo så meget om forskellige kirurger, der har lavet indgreb, som er gået helt galt. Det vil jeg ikke risikere. Så måske skal jeg over den der idé med en filler igen?
En anden af mine veninder har foreslået, at jeg bruger et bestemt mærke af øjencreme. Det er dyrt. Men hun har anbefalet det meget varmt over for mig. Det kunne jeg måske prøve igen.

Jeg har ellers ikke haft det gode resultat med de andre cremer, jeg har brugt. (Og hun er vist forhandler af den dyre udgave, så måske er det ikke en helt uvildig anbefaling, hun kom med? – På den anden side, måske kan hun give mig en ekstra god rabat, hvis jeg køber cremen hos hende?)

I første omgang, så tror jeg, at jeg vil fortsætte med at bruge den øjencreme, jeg har nu, og så vil jeg kontakte forskellige speciallæger, som ved noget om øjenlågsoperationer. Der må da være én, som kan give mig gode råd, og som eventuelt kan hjælpe mig, så jeg kan blive lidt friskere at se på igen. Er det egentlig ikke bare et spørgsmål om tillid?