Spring til indhold

Trykning i København

Jeg er lidt stresset i disse dage. Jeg skal afholde et kursus i mindfulness i næste uge. Det foregår på et kursussted, som jeg ikke kender. Jeg ved ikke, om de har alle de faciliteter, jeg har brug for. Fx så har jeg brug for en projektor til at vise nogle illustrationer af relationerne, vi indgår i i vores daglige liv. Jeg ved bare ikke, om de har en projektor. Og derfor så har jeg besluttet, at kursusdeltagerne skal have et print af alt materialet, som jeg vil vise dem. De får det ikke før end kurset er afsluttet. Det er sådan et princip, jeg har. Ingen af mine kursusdeltagere skal distraheres af tekster og hæfter og uddelt materiale, mens jeg underviser.

Print dør aldrig

De skal være til stede og finde tid til at lytte og føle. Men i en situation, hvor en projektor ikke findes, eller går i stykker, vil det da være rart at have materialet i printet format, så man kan bruge det. Hvis nødsituationen altså opstår. Det håber jeg ikke. Men alligevel. Jeg vil hellere være helgarderet end at tage en chance. Kurset er jo ret dyrt for deltagerne. De har betalt for det. Og jeg skal levere. De har krav på, at jeg gør mit bedste.

Så jeg har altså brug for at finde et trykkeri eller en print-forretning. Det er sådan ca. 60 A-4 siders tekst og nogenlunde lige så mange sider illustrationer, der skal printes ud i 8 eksemplarer.

Mine kurser må aldrig have mere end højst 8 deltagere. Hvis der er flere, kan det blive kaotisk og folk, der virkeligt er interesserede, får ikke det med hjem, som jeg lover dem. Derfor sætter jeg grænsen for antallet af kursusdeltagere til max. 8 og til min. 4 personer. Minimum 4, fordi der skal også være noget interaktion. Ellers bliver det for meget envejskommunikation fra min side.

Trykning i København

Jeg har derfor ledt efter ”trykning København” på internettet. Og jeg må sige, at jeg blev lidt overrasket over, at der stadig findes så mange trykkerier. Jeg troede faktisk, at det var et uddødt fag. Men nej da. Selvom de fleste trykkearbejder er digitaliserede i dag, så er der faktisk stadig trykkerier, der bruger den analoge teknik. Imponerende.

De laver dog ofte meget specielle prints, de laver. Fx etiketter til vinflasker eller særlige bryllupsinvitationer. Det er dog ikke lige det, jeg har brug for.
Det, jeg skal bruge til mine kursusdeltagere, er et klart og skarpt print. Og det skal gå hurtigt. Jeg kan ikke blive ved med at lede. Jeg skal jo også lige nå at forberede min Q og A liste.

Altid spørgsmål

Jeg får nemlig altid spørgsmål, som jeg aldrig har fået før på hvert eneste kursus. Det er det, jeg synes, er allermest spændende ved kurserne, jeg afholder: Jeg får altid nye spørgsmål, og jeg lærer meget om, hvordan mennesker tænker og reagerer via dem. Jeg går med en idé om at bruge alle spørgsmålene i et nyt kursus, jeg er ved at planlægge. Det skal lanceres til næste år.