Spring til indhold

Trådløs eller in-ear?

Jeg pendler mellem København og Roskilde hver dag. Jeg tager toget fra Østerport til Roskilde. Det er lidt forskelligt, hvor lang tid det tager. Det kan være, at jeg når den hurtige forbindelse, som er ca. 20 minutter. Det kan også være, at jeg kommer med bumletoget – så tager det noget længere tid. Måske 3 kvarter. Men det er rart at køre i tog. Jeg skal ikke være opmærksom på de andre bilister, og jeg har ikke så langt at gå fra stationen til mit arbejde. Og tiden i toget bruger jeg som regel på at lytte til podcasts eller læse.

Musik på rejsen

Her på det sidste er jeg dog også begyndt at lytte til musik. Især når jeg er på vej hjem. Det er rart. Men i går gik mine høretelefoner i stykker. Jeg har sådan et lille par in-ear høretelefoner. Det var sådan set ikke selve høretelefonerne, der gik i stykker. Det er bare ledningen, der ligesom er knækket. Du ved lige der i sammenføjningen mellem kablet og jack-stikket. Ikke så rart. Så jeg har fået en god undskyldning for at gå i byen og bruge nogle penge på et sæt nye høretelefoner. Det er det, jeg er i færd med nu.

Trådløse høretelefoner

Jeg vil egentlig helst have et par trådløse. Og så vil jeg faktisk gerne have et sæt, der kan isolere støj udefra væk, så jeg bedre kan høre podcasts. Så det skal være sådan nogle med de der bøffer, man sætter på ørerne. Jeg har hørt, at de kan være lidt tunge at have på. Og de fylder jo også i tasken. Men jeg har dem jo på hovedet. Og hvis der ikke er ledninger eller kabler, så kan jeg vel bare lige stikke dem ned i tasken uden at skulle bøvle med at rulle ledningen sammen. Eller jeg beholder dem bare på.
Måske er det overdrevet? Jeg kunne jo vælge at købe et par trådløse høretelefoner.

Bluetooth

Du ved, et par, der anvender Bluetooth. Så er jeg fri for at vikle kabler. Og de er små. Fylder ingenting. Jeg står lige nu inde i musikforretningen. De har et kæmpe udvalg af høretelefoner. Både med og uden ledninger. Både små og store. Til at putte i ørerne eller til at sætte dem uden på dem. Jeg er faktisk lidt i tvivl om, hvad jeg skal vælge.

En ung mand, som arbejder i forretningen, forklarer mig om forskellen mellem høretelefonerne, de har. Det siger sig selv, at jeg godt kan forstå forskellen mellem in-ear og on- eller over-ear. Men forskellen mellem on-ear og over-ear er jeg ikke helt klar over. Han giver mig en lang forklaring om, at den ene type ikke isolerer lige så godt som den anden, men at den er behageligere at bruge, hvis man skal lytte i lang tid. Den anden type er generelt tungere at bruge. Han taler meget om, at materialet, som bøfferne er lavet af, betyder meget, for hvor godt de isolerer, og hvor behagelige de er at bruge. Ok, en masse information. Men jeg skal lige tænke mig om. Har nu prøvet at lytte med de forskellige typer, så jeg kan beslutte mig i morgen.