Spring til indhold

Toilet med indbygget vaskefunktion

Det går bedre med min far nu. Han er begyndt at kunne gå igen. Genoptræningen har hjulpet meget. Det er virkeligt rart. Han vil altid have problemer med at gå. Ryggen vil aldrig blive, helt som den var. Der vil være nogle problemer med dens fleksibilitet. Den bilulykke, han var involveret i for et år siden, var ganske forfærdelig. Heldigvis har han fået en stor erstatning. Alligevel kan jeg godt mærke på min mor, at hun er ved at gå i spagat af angst for, hvad der skal ske, når hun ikke længere kan hjælpe ham op og ned af stolen, og vi er flyttet hjemmefra.

Det store projekt

Derfor har hun sat et stort projekt i gang i huset. Der skal ske nogle ændringer, så både hendes og min fars liv bliver nemmere. Et af dem er, at badeværelset skal renoveres. Hun vil især gerne have, at min far har sin uafhængighed, når han skal besøge toilettet. Det kan jeg godt forstå. Så hun har undersøgt hele markedet for, hvad der findes af hjælpemidler og velfærdsteknologi til mennesker med gangproblemer. Hun har scannet og trevlet alle butikker og webshops op for at finde de bedste produkter til badeværelset. Hun har været ved at give op adskillige gange.

Badeværelset og hjælpemidler

Men i sidste uge fandt hun lige præcist det, hun søgte efter: Et bidettoilet med hæve- og sænkefunktion. Hun var virkeligt glad, da hun fandt det. Sådan helt tilfældigt. Hun har kigget på toiletter i flere uger. Men tanken om at kigge, efter bidettoiletter havde slet ikke strejfet hende når hun undersøgte hjælpemidler til badeværelset. Hun sprang og hoppede af glæde, da hun fandt det. Det vil kunne hjælpe min far med at komme op og ned fra toilettet uden hendes hjælp. Og det vil også give en god afvaskning efter toiletbesøget. Og det vil jo være ideelt.

Nu, hvor ryggen ikke er så fleksibel, så kan det være svært at nå med toiletpapiret. Så hun var simpelthen så glad. Hun besluttede derfor, at vi skal have sådan et toilet installeret ude i det store badeværelse. Men da designet på det bidettoilet, som hun fandt, er meget moderne, så synes hun også, at der skal laves andre ting derude. Fx nye og smarte klinker. Og et greb i brusenichen, som min far kan holde i. Det kan jo godt ske, at han kan komme til at glide – også selv om der ligger sådan en lille, skridsikker måtte. Og ja, nu hvor hun er i gang, så har hun besluttet, at badeværelset skal laves helt om. Det skal også kunne huse en vaskesøjle. Det vil frigøre plads i bryggerset – og den plads vil hun lave om til skabe. Hun har brug for skabspladsen.

Det er det hele værd

Omkostningen? Den nægter hun at tage i betragtning. Det handler om at skabe rammerne, så de kan få et godt liv. En elevationsseng er ikke tilstrækkeligt efter sådan en ulykke. Den er god. Men der er brug for andre ændringer i hjemmet. Og når de nu har den økonomiske frihed til at lave dem, hvorfor skulle de så ikke det?

Er det et bidet?

Ja og nej - det er et toilet med indbygget bidet / vaskefunktion. Et bidet er selvstændigt og frit ståeende.

Benyttes der koldt vand?

Langt de fleste toiletter med indbygget bidet opvarmer vandet, så det er behageligt.