Spring til indhold

Tid for mere uddannelse

Serious ethnic bearded male student preparing study task and explaining project details to teacher in university library

Du sidder i møde. Det sker sjældent, at du bliver inviteret med til møderne inde på de fine kontorgange. Du holder til ude i produktionshallen, hvor de beskidte negle og larmen også giver liv og latter. Det er her det sker. Det er her kollegaerne er kollegaer. I har ikke det der med at stjæle ideerne og præsentere dem for direktørerne som jeres egne. Nej. Men i dag handler mødet om omstruktureringer i firmaet. Som tillidsmand skal du deltage, så du kan informere kollegaerne om beslutningerne, der bliver taget – og som skal udføres.

Ikke helt tilpas

Du føler dig ikke godt tilpas – det der slips strammer! Der er varmt i mødelokalet og danskvandene er ikke kolde. Du lytter til de forskellige oplæg. Noterer hist og pist på den lille blok, du har fået udleveret. Du lytter til ham der ingeniøren. Han er ikke for klog. Gentager sig selv flere gange – og i det hele taget, han er ret kedelig. Han stjæler en halv time af din tid på at nå frem til en konklusion, som du har vidst, er den rigtige i flere måneder nu.

Her er det, at du ærgrer dig over ikke at være begyndt på det der VUC i Vejle, som din viv talte om. Det burde du gøre. Du lytter ikke længere til ingeniøren. Han vrøvler videre. Du tænker på, at du egentlig gerne selv vil være ingeniør og, at du ville kunne gøre arbejdet bedre end ham – den nar dér.

VUC eller anden uddannelse?

Nede i det venstre hjørne på blokken skriver du en note: ”VUC – undersøges – iværksættes!”

Du tænker videre. Hvilke fag skal du have for at kunne blive ingeniør? Du er uddannet elektriker. Autoriseret endda. Det må vel betyde, at du skal have nogle få, ekstra fag, for at kunne komme ind på studiet engang. Er det sådan noget med HF fjernundervisning, du nu skal til at kaste dig ud i?

Du har hørt om STX, som måske ville være den direkte vej. Men du har ikke tid i dagtimerne. Så det bliver noget med HF enkeltfagskurser. I din fritid. Du scroller lidt på din telefons browser. Kan ikke helt koncentrere dig om mødet. Ham ingeniøren er færdig med sit oplæg. De andre bifalder ham. Og ja, du klapper da også i dine hænder. Du ved, at mødet er ved at nå til ende. Du har styr på, hvad du skal fortælle kollegaerne. Og nu er det så tid til dagens sidste oplægsholder:

Fjernundervisning

Økonomichefen. ”Åh, det bliver frygteligt.” Du er ikke den eneste, der tænker sådan. Men du er nok den eneste, der ved, at selvom din drøm er at blive ingeniør, så forstår du også værdien af at forstå virksomhedsøkonomi. Er det et fag, du kan tage på HF fjernundervisning? Du ved, at det er et fag, der bliver udbudt på handelsskoler. Du laver endnu en lille note – på blokkens venstre hjørne. Lige over den, der handler om VUC. Mødet er kommet til ende. Du går derfra med din selvtillid i behold. Du har også fået to gode ideer, som skal undersøges i eftermiddag.