Spring til indhold

Sydpå eller nordpå?

snow covered mountain

Til næste år, altså i vinterferien, skal I til Sverige. I har booket en skiferie i Åre her, som er et meget stort skisportssted. Det var sådan set ikke med din gode vilje, at valget faldt på Åre, men da din hustru læste om stedet, tog hun en beslutning. Og når det sker, så er der ikke længere diskussioner! Så til vinter skal I stå på ski i Åre. Nu, hvor du tænker dig om, så er det også helt ok. Så længe, at der også er skiskole for de små. Den lille er jo først nu stor nok til at kunne lære at stå på ski. Og da der skulle være gode instruktører i Åre, så er det fint med dig.

Østrig

Egentlig havde du haft i tankerne, at det kunne være lidt mere spændende at leje en feriebolig i Østrig. Sådan nede i Salzburgerland. Der vil der sikkert også være sne – og da I har både kælk og ski, så kunne det måske være sjovt at udforske den del af verden alene. Uden at der er andre danske turister. Du havde derfor næsten lejet en ferielejlighed i Salzburgerland, men din hustru nåede at stoppe dig. Hun skældte dig hæder og ære fra. Hvordan kunne du drømme om, at I skal uden for landets grænser – med skiudstyr og det hele – til et ukendt område, hvor I ikke ved, om der er skiskole eller førstehjælp i nærheden. Det er jo ikke simple gåture, men skiløb, som I skal ud på i vinterferien. Hun havde – og har ret – det har du indrømmet. Men tanken om en ferielejlighed i Østrig var bare tiltrækkende. Østrig er jo et smukt land. Med bjerge og sne.

Åre vandt kampen

Du blev godt nok lidt mopset, men kan godt se pointen i, at en skiferie i Åre er meget mere sikker. For hele familien.

Alligevel, der er sådan en lille vrede i dig, der siger, at du skal have din vilje. Og hvad skal det så være, som du absolut skal have? Du ved det ikke helt præcist, men du er begyndt at tænke i en bane, der hedder, at du løber din autoritære viv indenom i overhalingsbanen: I skal i badeland i den kommende skoleferie. Og det vil sige om ganske få uger.

Efterårsferien i et badeland?

Du har derfor valgt at gemme dig inde på hjemmekontoret. Undskyldningen er, at du lige skal have set på den der nye ejendomsvurdering og have lavet husholdningens regnskab for denne måned. Du kan godt lide at have tjek på den slags. I virkeligheden skal du ikke studere ejendomsvurderingen eller lave regnskab. Du skal kigge på badelande i Danmark og så skal du bestille et fire-dages ophold til hele familien i skolernes efterårsferie. Jeps. Det er, hvad du skal gøre. Og så får familien ordre til at pakke en kuffert og godt humør, når I skal afsted. Der skal ikke være nogen diskussioner eller indvendinger.Det ender med, I tager til Bornholm – den ø svigter bare aldrig uanset vejret!