Spring til indhold

Speciale som advokat?

business world, hand, finance

Hvis du gerne vil være jurist, så skal du altså tænke dig godt om. Jura er et kæmpestort studie. Det er også et kompliceret studie. Måske kan vi sammenligne det med medicinstudiet. Der er nemlig så mange forskellige felter og specialiseringer, at du kan blive spundet ind i et net – eller væv – der er umuligt at hitte rundt i – eller ud af. Ligesom du kan vælge at specialisere dig i kirurgi eller medicin eller andre studier, der har med helbred og sundhed at gøre, så kan du også specialisere dig inden for jura. Du kan vælge strafferet eller handelsret som speciale. Du kan blive advokat med speciale i familieret. Eller du kan vælge at koncentrere dig om naboret. Der er mange muligheder.

Erstatningssager

Et af de sværeste emner, som du kan specialisere dig i, er advokat i erstatningssager. Dette felt er nemlig så stort, at du måske også skal være specialist i strafferet. Du vil helt sikkert blive bedt om at skulle føre en sag om offererstatning. Her er kendskab til strafferetten vigtig. Men der findes jo mange andre former for erstatningssager. Og her er det, at du skal være rigtig skarp. Der er nemlig forskel på at skulle repræsentere en klient i en sag, der handler patient erstatning og så at skulle varetage en klients interesse, hvis det handler om erstatning efter en trafikulykke. Det er to vidt forskellige procedurer, som disse to sager skal igennem. Og du skal vide helt nøjagtigt, hvilke forskellige styrelser du skal henvende dig til. Og du skal også kunne tale med forsikringsselskaber – og forstå, hvad det er, de skriver i de der breve, som de sender til dine kunder.

Direkte fra arbejdspladser

Det kan også godt tænkes, at du får erstatningssager, der drejer sig om arbejdsskader. Her er det igen nogle helt andre procedurer og styrelser, som du skal i kontakt med på vegne af din kunde. Og ja, du skal da også være opmærksom på, at du kan – hvis du vælger at specialisere dig i erstatningssager – meget hurtigt blive kastet ud i en shitstorm. Det kan hænde, at du ikke vinder en erstatningssag. Din klient vil være utilfreds. Han eller hun får ikke den erstatning, som han mener sig berettiget til. Det vil gå ud over dig. Og det vil gå ud over din praksis. Så du skal virkeligt være helt sikker i din sag, når du fører en erstatningssag. Og ja, det kan du sagtens lære. Det vil tage tid.

Erfarne erstatningsadvokater

Det vil også kræve, at du måske arbejder i nogle år for en erfaren erstatningsadvokat – se her. Og det vil du gøre klogt i at gøre. Du vil lære nogle af de små tricks, som erstatningsadvokater bruger for at få de rigtige oplysninger. Du vil lære, hvordan du håndterer klienter, som måske er i panik, fordi de kan se, at deres økonomi bliver væltet totalt efter en skade. Du vil lære, hvad det vil sige at arbejde som advokat i virkeligheden. Så, hvis du vil videre, så byder jeg dig velkommen som medhjælper her i firmaet. Her kan du få dine første indtryk af, hvad det vil sige at være erstatningsadvokat på fuld tid.