Spring til indhold

Slutspurt til jul

Nu er vi inde i julens slutspurt. Åh, jeg glæder mig i denne tid. Ha, ingen hvid julesne. Nej. Regn og slud og surt vejr. Og jeg skal ud i det. Her søndag formiddag, hvor forretningerne holder åbent. Jeg skal købe en masse ting, som skal slæbes hjem, inden vi holder jul på tirsdag. Jeg skal bl.a. have købt en del paprør. Af en eller anden grund, så har alle i familien bare været glade for at købe plakater til alle kammeraterne og vennerne. De skal naturligvis pakkes ind i rør. Jeg håber, at jeg kan få en plasticpose, der er stor nok til at kunne have dem alle sammen i, så de ikke bliver gennemblødte her i regnen.

Der skal meget til

Jeg skal også have en masse gavepapir. I forskellige mønstre og farver. Ellers bliver det for kedeligt at skulle pakke alle plakaterne ind. Det bliver til samlebåndsarbejde, siger min kone.
Bånd? Ja, der står også gavebånd på min liste. Hvordan vikler man gavebånd om et paprør, så det ser pænt ud? Det er altid et problem for mig det her med at få viklet båndet om gaverne, jeg pakker ind. Det er så ligegyldigt, om det er en rund pakke, som fx et paprør, eller om det er en almindelig skotøjsæske, jeg pakker ind. Det bliver aldrig lige så flot som de kan gøre det i butikkerne. Jeg kunne godt tænke mig at lære deres tricks til det at kende. De der erfarne damer nede i stormagasinet, som bare lige svinger pakken rundt, og så vupti, så er der også flot bånd på den, de har altså min beundring og respekt.

En kvindeting?

Min kone er ret god til det. Det må være en kvindeting. Normalt beder jeg også ekspeditricerne om at pakke gaven ind for mig. Og det gør de da med glæde. Men når jeg så kommer hjem, så synes jeg, at der er noget galt med papiret. Enten er det for storblomstret, eller også er det bare grimt. Og så sidder jeg her ligesom nu i sidste øjeblik og skal til at vikle gavepapir og bånd om gaverne. Og nu den her udfordring med paprørene. Det bliver en forfærdelig prøvelse. Jeg er jo ikke fingernem sådan, som min viv er det. Jeg bliver nødt til at bede hende om hjælp. Hvis hun har tid, så vil hun sikkert gerne gøre det for mig. Så skal jeg kun pakke hendes egen gave ind. Det tror jeg godt, at jeg kan klare uden at få klippet i mine fingre. Ellers, så må vores store datter hjælpe mig. Og sværge på, at hun ikke fortæller sin mor, hvad hun får i julegave af mig.

Men i første omgang, så skal jeg altså først lige have regnfrakken på, og så er det bare med at komme afsted. Skal jeg tage bilen? Det tror jeg. Jeg undgår ikke at blive våd, men lidt mindre våd, end hvis jeg tog cyklen. Jeg skal bare finde en parkeringsplads. Og så skal det ellers bare gå hurtigt inde i storcenteret. Jeg skal også nå supermarkedet.

Er det jul hvert eneste år?

Ja - hvert eneste år og juleaften falder altid den 24. december.

Holder alle mennesker jul?

Nej ikke alle. Nogle religioner har slet ikke julen som en højtid, ligesom nogle ateister heller ikke holder jul.