Spring til indhold

Skønhedsidealer og indgreb

botox behandling i Kønehavn af kvinde

Der findes et eventyr, hvor mottoet er, at ”Du skal lide for skønheden”. Det er et gammelt kendt eventyr, som de fleste af os kender fra dengang vi var ret små – og vores mormor læste godnathistorier for os. Skal vi lide for skønheden? Ja og nej. I eventyret var det drabelige midler, der blev brugt: En tå blev skåret af. En hæl blev filet helt ned. Og ja, vi har da også set det på film: Kvinder dånede på stribe under de store baller, fordi de simpelthen ikke kunne få luft, da deres korsetter var så stramme, at der simpelthen blev bremset for luft til lungerne og blodcirkulationen! I dag har vi andre midler, som er meget mere humane, og som vi faktisk kan få sikkerhed for, at de virker. Vi behøver ikke at lide fysisk smerte for skønheden. Vi behøver ikke at risikere dårlig blodcirkulation i kroppen. Vi kan få behandlinger, der bevirker, at vi bliver smukkere og får større selvtillid. Kun ved ganske små indgreb.

Fillers er nemt

Jeg taler naturligvis om fillers her i København. En filler behandling volder dig ikke de smerter, som den lille prinsesse, der fik klippet tåen af måtte lide. Det er en behandlingsform, som en speciallæge udfører – efter flere og grundige konsultationer sammen med dig. Ok, jeg siger ikke , at en filler behandling ikke kan være lidt irriterende for dig. Den kan give lidt irriteret hud i de områder, hvor filleren er blevet sprøjtet ind i din hud. Men det er ikke en permanent smerte – og den er ikke farlig. Oftest kan der være tale om lidt hævelse, som dog fortager sig i løbet af meget kort tid. Og når filler behandlingen er overstået, vil du kunne se resultaterne – uden at du mangler noget på din krop! Så det her med at du skal lide for skønheden – det er i dag ikke længere aktuelt. Og dog?

Beslutningen om store læber

Ja, her kommer jeg ind på et emne, som de færreste taler om: Det kan nemlig være en lidelse at nå frem til en beslutning, der fortæller dig, at du har brug for fx en filler behandling i læberne. Der er faktisk mange kvinder – og mænd – som kæmper med sig selv i årevis, inden de tør tage beslutningen. Det kan også være en ret svær beslutning. Skal du? Tør du? Og hvad vil de andre sige, hvis du får behandlingen? Vil de afvise dig? Vil de hylde dig som en heltinde / helt? Det kan faktisk være et meget stort problem. Men hvis du nu tænker på det på den her måde: Du har altid ærgret dig over den dybe rynke, som har fået dit selvværd helt i bund, og nu, hvor du har fået gjort noget ved den, så er din selvtillid kommet tilbage. Hvad siger du så? Skal du gå rundt med et skønhedsproblem, der kan ordnes med en filler behandling i årevis, inden du når til den beslutning, der er rigtig for dig? Du kunne tale med en speciallæge om dit problem. Og I kan sikkert finde en løsning, så du ikke skal lide for at opnå din skønhed.

Er ungdom lig med skønhed?

Vi har hørt det i mange år: Ungdommeligt udseende er smukt. Vi har hørt, at vi – kvinderne – skal være feminine. Mændene hører hver dag, at de gerne må være følsomme, men de skal altså også være maskuline! Når vi nu bliver bombarderet med budskaber om at ungdom, skønhed, femininitet, maskulinitet og følsomhed er nødvendige for et succesfuldt liv, så kan vi altså godt blive lidt skræmte. Det er nemlig ikke os alle, der er smukke, ser feminine eller maskuline ud. Vi er bare almindelige. Helt anonyme. Og hvad gør vi så? Går vi hen til en speciallæge, der kan give os noget botox i København, og så er lykken kommet? Nej. Det gør de færreste. Så læg lige den myte – eller skrøne om du vil – på hylden. Og glem den. Lad den samle støv.

Botox løser reelle problemer

De, som opsøger botox behandling i København – eller et hvilket som helst andet sted – gør det oftest, fordi de har et reelt problem. Et problem, der bevirker, at de ikke har selvtillid. Ja, der er tilfælde på mennesker, der fuldkommen har fået ændret deres liv, efter at de har fået en botox behandling, der har hjulpet dem af med det problem, de har haft i lang tid. Ok, jeg sætter tingene lidt på spidsen her. Men det er fordi, jeg vil have, at du forstår, at botox behandlinger ikke kun handler om at give en person et andet look. De bruges oftest i forbindelse med at løse et reelt problem, som den person, der får behandlingen, har.

Og nej, din idé om, at det kun er kvinder, der har et problem med deres udseende, er helt forkert. Mange mænd får også botox behandlinger. Der kan være tale om, at de har nogle rynker i panden, som er dybe og som får dem til at se meget ældre ud, end de egentlig er. Det kan være et problem for dem. Fx hvis de gerne vil finde en sød kæreste! Der kan også være tale om, at det er en kvinde, der har haft et hårdt liv, og som er ked af at se træt og trist ud, selvom hun er kommet over skærmydslerne og faktisk er glad i dag. Det handler derfor ikke altid kun om skønhed. Eller om at skulle leve op til modens krav om, at vi skal se ud på en bestemt måde. Tværtimod.

Det er et lægeligt hjælpemiddel

Alle de speciallæger, som jeg har talt med inden for skønhedsbranchen, siger det samme: ”Botox behandling er ikke kun en genvej til et smukt udseende. Botox behandlinger handler mere om, at vi skal løse ægte problemer, som folk har med deres udseende.” Nu ved du det! Og tænk over det, næste gang du kommer til at overhøre en samtale omkring botox. Vi er som regel hurtige til at dømme. Og det skal vi måske passe lidt på med. Måske har den kvinde, der smiler smukt haft et alvorligt problem, som hun har fundet en løsning på ved at få botox behandlinger. Det kan du aldrig vide. Så lad være med at dømme så hurtigt. Og lad være med at afvise muligheden.