Spring til indhold

Skægkræ

Desværre må jeg melde mig i koret sammen med alle de andre, der er plaget af dette nye insekt, der er kommet til landet – hele vejen fra Norge.  I flere år har vore norske naboer kæmpet med disse forvoksede sølvfisk, der har gjort adskillige ejendomme usælgelige, da ingen vil købe en bolig, hvor der er skadedyr.

Hvad gør de?

I bund og grund gør de vel ikke så meget – og angriber ikke en ligesom væggelus. De kommer heller til at forstyrre ens nattesøvn som f.eks. husmår på loftet. Og så alligevel.. De er frygtelig irriterende og jeg finder dem alle vegne, i køkkenet, soveværelset og alle steder rundt på gulvet.  Det eneste sted jeg snart ikke finde dem er i ovnen, selvom en klog mand sagde til mig, at de hedder ovnfisk.

Trælse skægkræ

Nu er jeg så blevet noget klogere. Skægkræ hedder dette nye utøj som holder ethvert firma indenfor skadedyrsbekæmpelse i gang i disse måneder. Efter jeg blev klar over problemet, da jeg boede hos min veninde i København, fik jeg pludselig indblik i hvilken landeplage, der var tale om. Ja, nærmest hysteri.  Nu kommer jeg selv fra Aarhus og plejer at være god til at tage tingene stille og roligt og ikke lade mig påvirke af mediernes fokus på diverse, der blot skal sælge reklamer.  Men efter TV2 nyhederne havde et indslag, så stod folk nærmest på gaderne og barrikaderne og klar til kamp mod dem.

Lokkedåser

Alle havde en lokkedåse i hånden, som de havde købt hos skadedyrbekæmpelse København.  Som om at det skulle hjælpe ?  Min veninde sagde også til mig, at der skal noget skrappere midler i brug, hvis man skal dem livs, da de vist ikke bare lige dør eller forsvinder af sig selv.  Det er egentlig ikke fordi, at de gør en kat fortræd. Men folk vil jo så gerne have deres eget og ikke dele med noget eller noget.  Så når der kommer sådan nogle fætre snigende ind i vores hjem, så har vi balladen. Jeg vil ikke ligefrem sige, at jeg er bange for dem. Men kan der findes en metode til at blive dem kvit, så er jeg i den grad lydhør, da de ikke ligefrem pynter eller er hyggelige. Specielt ikke med de lange antenner, der sidder både foran og bagpå.  Jeg har hørt forsikringen om de vil hjælpe, men de efterlod mig stort set uden svar på mine bønner.