Spring til indhold

Puds de vinduer

Det er sommer og solen skinner ind ad ruderne. Man kan virkeligt godt se, at det er meget længe siden, at jeg har pudset dem. Der er striber af støv og regn på dem. Et under, at solen kan komme igennem og kaste lys herind. Det giver mig dårlig samvittighed. Jeg skal vist afse nogle timer i den kommende weekend til at få vinduerne pudset. Det var sådan jeg tænkte. Men som altid, når det handler om rengøring og især vinduespudsning, så fandt jeg på tusindvis af svinkeærinder lige i weekenden. Det var vigtigere at komme ud og gå en tur. Indkøbene til den kommende uge skulle også lige klares. Og så havde jeg også nogle mails, som bare skulle skrives. Plus lidt ekstra hjemmearbejde. Og en hel masse andre vigtige ting, som jeg sagtens kunne have klaret på få timer. Men det tog en hel weekend.

Brug for en vinduespudser

Og så sidder jeg her igen, mandag morgen, og ærgrer mig over, at jeg ikke fik taget mig sammen til at få gjort de ruder rene.

Inden jeg tager på arbejde, tjekker jeg lige min mail. Intet vigtigt. Nogle nyhedsbreve med reklamer. Sletter dem uden at læse dem. Og så åbner jeg min browser og surfer rundt på internettet. Leder efter nogle videoer med noget musik. Finder dem og lægger dem på min playliste. Surfer videre uden egentlig at skulle bruge noget specifik information. Og så slår det mig:

Kan jeg finde en vinduespudser, som ikke koster alt for meget, og som kan komme hurtigt? Jeg skriver” vinduespudser København”, og lige med det samme har jeg en liste over københavnske vinduespudsere. Der er én, hvor man kan booke en tid online. Firmaet har sådan en menu, hvor man kan angive, hvor mange vinduer man har, og så får man at vide, hvad det koster.

Det er billigt i København!

Jeg taster oplysningerne ind og frem, kommer priser. Rørende billigt. Det kan ikke passe. Ok, der står pr. vindue, så jeg skal bare lige gange op. Men stadigvæk. Det er ikke dyrt. Jeg scroller ned i menuen og finder ud af, hvordan jeg booker en tid.

Taster mine data ind og trykker på ”bestil” knappen. Jeg har booket en vinduespudser til at komme og få gjort mine vinduer rene. Herligt. Han kommer på tirsdag, kl. 8 om morgenen. Den dag møder jeg sent, så det passer fint. Jeg vil gerne være her, når vinduespudseren kommer.

Det overrasker mig, at jeg ikke har tænkt på, at også vinduespudsere bruger ny teknologi. Jeg har altid gået med den her idé om, at man skal ringe op og aftale med dem. Du ved det her bøvl med, at enten så tager de ikke telefonen, eller også, så skal man vente i så lang tid, at man giver op, inden de tager telefonen. Men det her med, at man kan bestille online, gør jo livet legende let. Så hvorfor ikke benytte sig af det? Det kommer i min kalender: Bestil vinduespudser online, som en gentagende begivenhed hver 4. måned. Det tager mindre end 2 minutter at gøre det.