Spring til indhold

Pladespillere er bedst

Jeg kan godt lide at lytte til musik. Men jeg er altså ikke hende, der har noget imod at streame musik. Og jeg deltager aldrig i den debat, som mange af mine venner har imellem sig. Den handler om, hvilken lyd der er bedst: Digitalt fra streaming tjenester – eller skal musikken komme fra en vinylplade og en pladespiller. Det er en evig samtale, de har. Jeg holder mig langt væk fra den. Så godt og grundigt lytter jeg altså ikke til musik. Jeg hører musik. Danser til musik. Alt det der med, at digital lyd ikke er så ’følsomt’ eller ’rigtigt’ som lyd, der kommer fra vinylplader, kan jeg slet ikke forholde mig til.

Elsker vinyl

Ok, jeg synes, at det er fedt at høre musik fra vinylplader. Men de der ridser, der ofte er i pladerne, generer mig faktisk. Andre mennesker synes, at det giver mere charme til musikken. Det må de gerne synes. Det er helt ok. Jeg vil bare helst høre musikken og nyde den. Uden forstyrrelser. Men så her i sidste uge var jeg sammen med nogle af mine venner. De talte selvfølgelig om musik. Vi talte også om, at en anden fælles ven vi har, har fødselsdag, og at han ønsker sig en pladespiller. Altså en rigtig pladespiller. Til vinylplader. Vi blev enige om, at vi vil købe sådan en til ham. Vi ved, at hans forældre ikke vil købe den til ham. Vi ved også, at han vil blive glad for at få den.

Hvilken skal det være

Men vi kunne ikke blive enige om, hvilken pladespiller vi skal give ham. Og der kan altså være ret store prisforskelle imellem dem. Man kan få pladespillere til nogle hundrede kroner – og så kan man ret nemt finde pladespillere, der koster flere tusinde kroner. Vi talte længe om, hvor mange penge vil, og kan vi hver især byde ind med?

Selvfølgelig nåede vi ikke frem til en løsning. Men vi blev dog enige om, at vi vil købe en pladespiller, som ikke er alt for dyr. Hvis vi kan finde en god lille en, så må det være godt nok. Vi blev også enige om, at vi hver især skulle bruge de næste 3 dage på at finde pladespillere på nettet og den af os, der finder den bedste og mest rimelige til prisen, får æren af at give ham gaven. Vi skal jo til fest hos ham.

På udkig

Så i de sidste 2 dage har jeg været på udkig efter en god pladespiller. Jeg kan se, at dem de kalder for ”retro”, er meget populære, og jeg tænker, at det nok er sådan én, vores ven ønsker sig. De er heller ikke så dyre. Ok. De er måske lidt dyrere end vi egentlig troede, men jeg vil prøve at overtale de andre til at give lidt flere penge. I morgen skal vi så mødes igen og se, hvem af os der har fundet den bedste pladespiller til en rimelig pris. Det bliver lidt spændende. Jeg er sikker på, at det er mig, der har fundet den bedste hos den kendte butik Soundstore.