Spring til indhold

Øjenoperation

øjenoperation

Der var ingen vej udenom, nu skulle den øjenoperation overstås! Siden jeg var ganske ung, har jeg døjet med langsynethed, og derfor har jeg stort set altid gået med briller og kontaktlinser.

Efter to af mine veninder havde fået foretaget en øjenoperation og derfor var blevet helt brillefri, ville jeg ikke længere stå udenfor. Jeg gik på internettet og fandt hjemmesiden, Øjenlågsoperationer.dk, hvor der er skrevet alverdens guides om plastikkirurgi.

Jeg fandt hurtigt guiden om øjenoperationer på Øjenlågsoperationer.dk, og heldigvis var der både billeder og videoer af en øjenoperation. Sara og Line havde godt nok forklaret mig lidt om operationen, men jeg ville selv undersøge det også.

Øjenoperation priser

Det første, jeg kiggede på, var øjenoperation prisen, for jeg skulle sikre mig, at jeg havde råd. Der var flere typer af øjenoperationer at vælge mellem, så jeg skulle først læse om hver enkelt.

  • LASEK øjenoperation pris var mellem 20.000 – 23.000 kr.
  • FS-LASIK øjenoperation pris var mellem 27.000 – 30.000 kr.
  • SMILE øjenoperation pris var mellem 32.000 – 33.000 kr.

I forhold til at kunne blive fri for briller, så var øjenoperation prisen ikke skræmmende. Det er altså dyrt at skifte briller og have abonnement på kontaktlinser, så jeg var helt frisk på de priser.

Øjenlaseroperation

Jeg fandt hurtigt ud af, at det jeg skulle have foretaget var en øjenlaseroperation. Det vil med andre ord sige, at det var en operation med laser, hvor det yderste af hornhinden fjernes.

Umiddelbart lød det ikke specielt hyggeligt, men da jeg kunne læse, at det blot ville tage mellem 5 – 10 minutter pr. øje, blev jeg mere rolig. Og ja, det bedste var selvfølgelig, at øjenoperationen var helt smertefri fra start til slut.

Det er utroligt, hvad de kan udrette af synsfejl med en øjenlaseroperation.

  • Nærsynethed
  • Langsynethed
  • Bygningsfejl

Det eneste, de ikke kan klare med laser, er alderssyn eller gammelmandssyn. Der går der i stedet ind og laver en linseudskiftning. Den gamle linse fjernes, og en ny indsættes og bum, så har du et nyt syn.