Spring til indhold

Musik på efterskole

For et par år siden fandt vi ud af, at min datter gerne vil på efterskole. Vi ledte med lys og lygte, efter én, men det var ikke muligt at få plads til hende med så kort varsel. Helt specifikt ledte vi efter en efterskole, hvor hun kunne få lov til at udfolde sin kreativitet. Hun er meget musikalsk og spiller på flere forskelligt instrumenter: guitar, klaver og trompet. Hun er også god til at synge og danse. Hun holder dog mest af at spille musik. Men ikke nok med det. Hun elsker at bruge sine hænder til at fremstille ting. Det kan være keramik og ler, hun arbejder med, eller det kan være smykker, hun laver af sølvtråd, og perler. Hun er god til at bruge hænderne. Kan sidde i timevis, og arbejde med leret, så det får lige den form, hun gerne vil give.

Efterskole

Da vi fandt ud af, at hun burde komme på efterskole, ledte, vi så efter en musik efterskole. Vi fandt et par stykker, som tilbød linjefag i musik, sang, teater og drama. Det ville være ideelt for hende at komme på én af dem. Dengang skulle hun i 9. klasse. Vi havde naturligvis ledt efter ”efterskole 9. klasse” på nettet, inden vi fandt musik efterskolerne, som hun var interesseret i. Desværre havde de ikke plads. Der er efterspørgsel, og hun måtte finde sig i, at hun ikke kunne komme afsted med det samme. Hun blev sat på venteliste til det efterfølgende år. Hun var ked af ikke at kunne komme afsted, men forhåbningen om at kunne komme på efterskole i 10. klasse holdt hende oppe, mens hun gik i 9. klasse. Vi tjekkede ofte, ventelisten for at se, om der skete noget. Rykkede hun op i rækken, eller blev den bare længere?

Så forleden dag ringede telefonen. Det var efterskolens leder, som fortalte, at der vil blive plads til hende i 10. klasse. De har fået en del afbud fra andre på ventelisten, så han ville lige tjekke, om hun stadig er interesseret.
Vi talte med hende om det for et par uger siden, og hun er stadig meget interesseret. Vil gerne bruge et ekstra år – muligvis kan hun også forbedre sine karakterer i matematik, så hvis det ikke bliver musikkens vej, hun vil gå, så er chancerne for at komme videre i uddannelsessystemet med bedre karakterer i matematik større.

Hun er så lykkelig

Jeg ringede derfor forleden til efterskolens leder. Fortalte ham, at ja, vi fastholder pladsen. Hun vil stadig gerne afsted på efterskole og denne gang efterskole 10. klasse niveau.
Lederen bekræftede, at der er plads, så nu er jeg i fuld gang med at finde ud af de støttemuligheder, vi har for at kunne betale opholdet. Det er et stykke papirarbejde, som jeg ikke havde regnet med at skulle udføre nu, her i sommerens hede. Men jeg gør det gerne.
Min datter glæder sig til at komme afsted. Meddelelsen om, at hun kan komme på efterskole om en god måneds tid, har helt ændret hendes humør. Hun er glad, og vi er glade på hendes vegne. Men jeg kommer til at savne hende! Og jeg er nok nødt til at få det her finansieret, da det jo koster lidt penge. Jeg har fundet denne hjemmeside med SMS lån.