Spring til indhold

Massagepistoler

Kender du det der med, at du render rundt lørdag eftermiddag og forsøger at skabe lidt hygge i hjemmet?: Der skal gøres rent. Formiddagen er blevet brugt på at købe ind. Du har haft travlt hele ugen på arbejdet – og så kalder din mand på dig. Han ligger inde på sofaen og har ikke rørt en finger hele dagen. Bare gloet på TV. Han beder dig om at massere sine skuldre, fordi han har ondt i dem. Han vender sig om på maven lige i det øjeblik, du sætter dig på kanten af sofaen ved siden af ham. Vendingen sker meget hurtigt, og der er ikke noget synligt tegn på smerte. Du begynder at massere skuldrene og nakken. Bevæger hænderne over de (såkaldte?) ømme muskler. Du sætter fingrene i og kan godt mærke, at der er nogle hårde muskler. Men du er træt. Du har lidt travlt. Og tankerne er et andet sted. Efter 5 minutter rejser du dig fra sofaen og siger, at du er nødt til at gå ud i køkkenet og begynde at lave mad. Til stor fortrydelse for din mand, som bare vil have mere massage.

Kender det godt

Jeg kender det alt for godt. Ved godt, at jeg burde give ham mere tid. Jeg ved, at jeg har lidt dårlig samvittighed overfor ham. Han arbejder også hårdt. Men han kunne måske også være lidt mere hjælpsom med alle tingene her i hjemmet. Hvad gør du i den slags situationer? Jeg føler mig presset og lidt irriteret. Samtidigt føler jeg også, at det er helt ok, at jeg fortsætter med at få skabt hygge og weekendstemning i hjemmet. Ingen af de følelser er helt rare at gå rundt med. Der må findes en løsning. Og jeg har fundet en.
Det er måske ikke den mest indlysende løsning, men den fungerer.

Købte en massagepistol

Det var sidste lørdag. Jeg var ude for at handle. Og så kom jeg forbi den her sportsforretning, hvor de havde et kæmpestort udsalg. Jeg gik ind i butikken for at se, om jeg måske kunne finde et par t-shirts. Det kunne jeg ikke. Men jeg fandt en massagepistol. På udsalg. Den var nedsat med 35%. Jeg købte den, fordi jeg tænkte, at jeg ville give den til min mand, så jeg får tid til lige gøre alle tingene derhjemme uden at skulle blive afbrudt af bønner om at give ham massage på skuldrene.Tænker på at næste skridt kunne være noget til hans ømme ben?

Så jeg tog glad hjem og fandt min mand på sofaen. Han var ved at læse en eller anden artikel. Jeg gav ham gaven. Den var pakket ind, som om det var en fødselsdagsgave. (Det havde jeg bildt ekspedienten ind, at det var!) Han pakkede ud og begyndte at læse brochuren og instruktionerne, der lå i æsken.

Svag summen fra apparatet

Jeg gik ud til køkkenet og begyndte at ordne grøntsagerne. Jeg hørte intet. Kun en svag summen fra massagepistolen. Og nogle suk af velvære fra min mand. Jeg gik ind i stuen for at se, hvad der skete. Jeg kunne se min mand sidde i sofaen med pistolen imod sin venstre skulder.