Spring til indhold

Mærkevarer i isenkram

Hvem elsker ikke godt design og funktionelt køkkengrej? Vi bruger jo meget tid i køkkenet. Selvom vi sagtens kan gå ud og spise på restauranter eller forskellige sharwarmabarer, så har vi jo lært at lave mad under lock down. Det var nødvendigt. Og nogle af os har jo virkeligt formået at lære at bruge krydderier rigtigt. Vi har lært, at vi kan kombinere det søde og det salte køkken på uendelige måder. Det er faktisk spændende. Men vi har virkeligt også måttet indse, at gode køkkenredskaber er alfa og omega. Det handler om skarpe køkkenknive, som børnene ikke kan få adgang til. Det handler om stabile rivejern. Det handler om en god peberkværn og mange andre redskaber. Det kan blive til noget af en investering i køkkengrej. Det kan være overvældende at købe et rivejern, en god kniv og en flot, men praktisk skål. Der er dog små tricks, som du skal lære, hvis du også er glad for godt, funktionelt og smukt køkkengrej.

Udsalg på isenkram

Et af tricksne er at vente med at købe grej til der, er udsalg hos isenkræmmerne. Det er dog ikke hver dag, at der er isenkram udsalg hos Kram og Kanel lige i den by, hvor du bor. Et andet trick er, at du bevidst leder efter særlige tilbud hos forskellige isenkræmmere. Det kan være, at du skal bruge tid på at besøge deres fysiske butikker, men der er ofte specielle tilbud, som du kan drage nytte af. Det kræver tid og lyst til at bruge kræfter på at gå en runde til alle isenkræmmerne. Men det kan jo også være inspirerende. Du ser jo ofte de nye varer, de lige har fået hjem i de fysiske butikker. Der kan sagtens gå nogle dage, inden de får dem op deres e-shop. Et tredje trick er at købe grej, der er lidt forældet. Det er jo, sådan at der også er mode i designede objekter – og derfor vil det ofte være muligt at kunne købe redskaber, der er gået af mode til stærkt nedsat pris. En kniv er en kniv – og hvis den ikke lige har det der japanske look med japanske tegn på skaftet, ja, så bliver den ofte sat ned i pris. Den vedbliver med at være lige så god, som den var, dengang den først kom frem i butikken.

Min anbefaling er derfor, at du bruger tid i de fysiske butikker. Det er ikke nødvendigt, at du venter til, at du ser skilte og reklamer, der siger: ”Isenkram udsalg”! Der skal jo hakkes løg næsten hver dag – og de skal hakkes fint. Så hvorfor vente til udsalget, hvis du kan finde en rigtig god kniv, eller en stærk minihakker, der ikke længere er sidste udgave? Nej, sørg for, at du holder den gode vane med selv at lave maden ved lige. Du har lært det. Og du kan faktisk smage, at det er mad, der er lavet med kærlighed til hele familien. Hold den vane ved lige – og spis sundt. Og ja, få da den pizza leveret, som I også gerne vil have i ny og næ.

Fars Dag

Det har lige været Fars Dag – og du glemte det. Du plejer ellers altid at være ret god til at huske den slags små mindedage. Din far har dog ikke ringet til dig for at høre, om det går godt. Det ville han ellers gøre, når han mener, at du ikke husker ham. Det giver dig et lille gys. Er der sket noget med ham?

Du ringer derfor op for at høre, om han har det fint. Han svarer. Stemmen er rolig. Han lyder, som om, at han er rigtig glad. Du ånder lettet op. Manden er jo ikke ung. Han har også nogle dårlige vaner med tobak og lidt for mange sjusser. I taler lidt sammen, og han fortæller dig, at han fik en smuk buket blomster af din søster til Fars Dag. Han nævnte intet om, at du ikke havde ladet høre fra dig. Du spørger ham om, dagen var god. Jo, det havde den været. Der var nogle venner på besøg. De fik en god middag med en efterfølgende, god cigar og en cognac. Fint. Du er rolig. Han har styr på det. I lægger på.

Mærkevarer på tilbud et sted

Og den dårlige samvittighed i dig får virkeligt overtaget. Han har gjort det eneste, som du bare ikke kan klare: Han har ignoreret dig – som et led i sin hævn og skuffelse over, at du glemte hans dag. Du ved det, og han ved det. Og du ved, at den eneste måde, du kan få lov til at komme ind i varmen igen, er ved at kompensere. Med en ekstra Fars Dags gave til ham. Og ja, i virkeligheden ved du godt, at det er hans måde at fortælle dig, at han gerne vil se dig. Ved at presse dig. Ved at ignorere dig. Du ved også godt, at han savner dig.

Du sætter dig derfor med din tablet i skødet og begynder at lede efter gaver til Far. Og du leder målbevidst efter tilbud på mærkevarer online. Der er nemlig lige den lille, irriterende konkurrence imellem jer: Hvem kan få de bedste varer til den billigste pris? Han er jo fanatisk, når det handler om ikke at bruge flere penge end nødvendigt. Samtidigt forlanger han – somme tider helt urimeligt – god kvalitet for sine penge.

Søg og du skal finde

Du leder og leder efter gaver til Fars dag. Og ved et tilfælde dumper du ind på et site, hvor der er virkeligt godt tilbud på mærkevarer. Du kendte slet ikke sitet. Men du finder faktisk en elektronisk parkeringsskive. Den er stærkt nedsat, og du kan se i produktbeskrivelsen, at den kommer fra et tysk, kendt firma, der producerer gadgets. Han skal have sådan en parkeringsskive. Han vil nyde at sætte den op i sin store bil. Og han vil få udfordringer med at skifte det lille batteri i den. Du fryder dig lidt. Køber parkeringsskiven og ringer din far op. Spørger ham, om du kan invitere ham på frokost ude på Strandcafeen på søndag. Du vil gerne sige undskyld for at have glemt ham på Fars Dag.