Spring til indhold

Lån på kontanthjælp

Når man er på kontanthjælp, er det ikke helt så nemt at få et lån. Hvis man har kunnet få økonomien til at hænge sammen udelukkende på kontanthjælp, og der så kommer en udgift, man ikke havde regnet med, så står man med et problem.

Man kan prøve at tale med sin bank og være ærlig med sine oplysninger. For hvis det kun er et lille beløb, man har brug for, er det muligt for at de vil låne dig pengene. Større beløb bliver straks sværere, også selvom man har noget af værdi, som banken kan tage pant i.

Online lån uden indtægt

Man har også den mulighed at søge om online lån uden fast indtægt og øvrige krav om lønseddel. På internettet er der mange finansieringsselskaber at vælge i mellem. Selvom man ikke umiddelbart ud fra deres annonce kan læse, om man kan få et lån, når man er på kontanthjælp.

Så vil man hos nogle finde den oplysning, når man ansøger om kviklånet, og så er der jo ingen grund til at prøve. Hos andre får man afslag på sin ansøgning, fordi man ikke har fast indkomst.

Hos nogle finansieringsselskaber oplyser de allerede på deres hjemmeside, at de ikke låner penge ud til folk på offentlig forsørgelse. Så her er der jo ingen grund til at søge.

For personer på kontanthjælp kan det godt være lidt besværligt at låne penge, men er det virkelig nødvendigt, så opgiv ikke. For du vil helt sikkert finde nogle  online finansieringsselskaber, der er villige til at give dig et lån uden krav om job og lønseddel.

Hos ovenstående låneportaler finder du en lang række udbydere af kviklån og forbrugslån. Udbyderne låner gerne ud til folk, som er arbejdsløse og blot modtager kontanthjælp, dagpenge eller øvrig offentlig forsørgelse.

SMS lån

Kun hvis det er tvingende nødvendigt, bør du kaste dig ud i et SMS lån på 6000 kroner. Med en ÅOP på over 730 procent løber renterne hurtigt op. Måske derfor låner de fleste SMS låneudbydere maksimalt 6000 kroner ud.

Et SMS lån er et kortfristet lån med en meget høj rente, du skal betale tilbage på mellem 30 og 60 dage, alt efter låneudbyder og lånebeløbets størrelse. Det første lån er oftest gratis, hvilket betyder, at du ikke skal betale renter.

Denne lånetype kan erstatte et bevilliget overtræk i banken, hvis du pludselig er i bekneb for alt fra et par hundrede og op til et par tusinde kroner. Altså et beløb der ikke er større, end du kan betale det tilbage, næste gang du får løn.

6000 kr. er maks

Men skulle du have brug for at låne helt op til 6000 kroner som kviklån, er det muligt hos de fleste låneudbydere, hvis du er 23 år eller derover. Faktisk kan du låne helt op til 75.000 kroner som kviklån hos en enkelt udbyder.

Hos enkelte udbydere af SMS lån kan du slet ikke låne så mange penge første gang. Der kan du første gang, låne maksimalt 4000 kroner og skal så betale dem tilbage før næste lån. Derefter får du mulighed for at låne 5000 og skal have betalt dem tilbage, før du får mulighed for at låne 6000 kroner som SMS lån.

Kommer du først op i lån af denne størrelse, sørger den skyhøje årlige omkostning på omkring 730 procent (ÅOP) for, at du skal kunne skrabe omkring 7150 kroner sammen over de næste 30 til 45 dage for at betale lånet tilbage. Det er ikke helt nemt selv med en god månedsløn.

Forlæng lånet til 30 eller 60 dage

Hos enkelte låneudbydere, f.eks. Vivus, har du da også mulighed for at forlænge lånet med 7, 14, 30 eller 60 dage. Men det tager de sig betalt for. Lånet kan kun forlænges ved, at du indbetaler et forlængelsesgebyr, der udregnes på baggrund af lånebeløbet størrelse. Det ligger oftest omkring 19-20 % af lånebeløbet. Har du lånt 6000 kroner og ønsker 30 dage ekstra at betale tilbage i, skal du således betale 1140 kroner i forlængelsesgebyr.

Du ansøger om lånet på låneudbyderens hjemmeside og får svar via SMS, deraf navnet SMS lån. For at kunne blive godkendt, skal du

  • Overholde aldersgrænsen hos den pågældende låneudbyder
  • Være dansk statsborger og have en dansk folkeregisteradresse
  • Have NemID
  • Have aktiv e-mail adresse
  • Have et dansk telefonnummer
  • Have en dansk bankkonto.

Bliver du godkendt til lånet, får du en mail med låneaftalen og skal så acceptere lånet ved at sende en pinkode, som du får med i mailen. Derefter overføres pengene til din konto, oftest inden for et par timer.

Renter på kviklån

Da renter og gebyrer ved et kviklån på hurtigt løber op i ret store beløb, bør du først undersøge alle de alternativer, du har til at tage et kviklån.

Da det næppe er et beløb, du har mod til at spørge familier og venner om. Vil et god alternativ være et bevilliget overtræk i banken, som allerede nævnt. Det kræver selvfølgelig en god bankforbindelse, og at du ellers normalt har orden i økonomien set med bankens øjne.

Orker du ikke turen i banken, eller ved du på forhånd, at det er omsonst. Bør du – når du har behov for et beløb af denne størrelse – frem for et SMS lån, se på et mere traditionelt forbrugslån. Her kan du læse historien om hvordan SMS lån kom til Danmark.