Spring til indhold

Lækkert drikkevand

Vi har haft tid til at tænke os grundigt om i de sidste mange uger. Nedlukningen af landet har ændret min holdning til mange ting. Det må jeg da sige! Fx så har vi i det hele taget forsøgt at leve lidt sundere, end vi plejer at gøre her i familien: Brødet har vi selv bagt, vi har sået og plantet en køkkenhave, som vi håber, vil give os de første grøntsager til sommer. (Og jordbær – ingen køkkenhave uden jordbær.) Vores børn er med på at holde haven – både med udlugning og vanding.

Økologisk sundhed

Ja, generelt er vi blevet mere økologiske her i familien. Jeg plejer ikke at tænke på det, men nu er jeg altså opmærksom på det. Og der skal så bittesmå ændringer til i ens livsstil, som gør, at man bliver sundere og får det bedre med sin krop.
Tag nu det her anlæg, som vi har fået installeret.

Osmose

Det har omvendt osmose – se mere her: https://avand.dk/omvendt-osmose/ , og det sørger for, at vandet, vi drikker, er rent. Virkeligt rent. Ikke farligt rent. Nej. Bare rent. Og det er da rart at vide, at ens krop ikke behøver at ophobe flere mineraler end højest nødvendigt. Jeg blev opmærksom på det her med vandet, en dag, hvor jeg sad og læste om dyrkning af organiske grøntsager i drivhuset. Vi havde nemlig lige sået de første frø den dag, og som den nørd, jeg er, så vil jeg gerne være forberedt til de næste skridt: Hvor tit vander man planterne, hvor stor afstand skal der være mellem planterne, når man endelig kan plante dem ud? Du ved al den slags viden, man gerne vil have, når man starter med at bruge sin have.
Nå, men jeg kom, jo så til at tænke på, at nu har vi gjort så meget, for at frøene, vi har sået, skal være organiske. Vi har også købt organisk kompost mv. Og så var det, at jeg kom til at tænke på, at vandet, vi har, jo kommer fra vandanlægget. Er det rent? Er det organisk? Er der tilsat mineraler eller salte eller sådan noget?

Tilsætningsstoffer i vandet

Da jeg fandt ud af, at der faktisk bliver tilsat nogle stoffer, blev jeg ekstra opmærksom. Ja, jeg er da overbevist om, at det. som tilsættes, ikke er farligt, men er der noget, jeg kan gøre, for at det vand, vi drikker her i huset, er renere. Man ved jo, at mange mineraler, vi får ind via føden ikke bliver optaget af kroppen. De bliver ophobet i kroppen.

Derfor, da jeg så, at man kan få filtre med omvendt osmose til vandhanen, så var jeg ikke i tvivl om, at sådan et skal vi have installeret. Hellere være forsigtig og gøre det rigtige end at være dumdristig og risikere sygdomme om nogle år.
Vi fik filteret installeret i sidste uge fra https://avand.dk/. Det er muligvis ikke den kønneste dims at have siddende ved køkkenets vandhane. Men den kan kamufleres på forskellige måder, og før eller senere, så vænner vi os til den. Og vandet, som vi drikker nu? Ja, det virker blødere.