Spring til indhold

Køb det rette sted!

Nu har jeg efterhånden en indkøbsseddel, som er rigtig lang. Jeg har brug for stifter til en blyant. 0,5 mm. Jeg har også fået besked på at købe en kurvet lineal. Det må ikke være sådan en af de her ’slanger’, man har, som man selv kan forme kurver med. Og, så skal jeg også have en vinkelmåler og en passer. Så er jeg vist godt kørende til mit nye tegnekursus. Jeg har i forvejen en metallineal, som viser ned til halve millimeter. Jeg har også en trekant, så jeg hurtigt kan omregne de forskellige målestokke. Teknisk tegning. Det er sådan en lidt gammeldags skole, jeg går på, de insisterer på, at vi skal lære tegneteknikken i hånden, før vi får lov til at boltre os med forskellige tegneprogrammer. Det synes jeg, er lidt fjollet, men de har sikkert en god grund til det.

To uger kræver en del

De første to uger af kurset er dedikeret til teknisk tegning i hånden. (Måske har det noget at gøre med, at de ikke har fået installeret de sidste tegneprogrammer på computerne endnu. Hvem ved hvorfor?)
Derfor er jeg nødt til at afse tid til at finde en god forretning med kontorartikler. Jeg har det sådan, at jeg gerne vil se varen ’live’, inden jeg køber den. At jeg så kan finde på at købe varen via internettet, er en anden sag. Det er måske en lidt dræbende holdning at have overfor de lokale handelsfolk, men de ved, at sådan gør folk.

Stor forretning

Nede på hovedgaden ved jeg, at der er en stor forretning med kontorartikler. Den er et paradis at komme ind i. Den har nemlig mange andre ting, end bare skrive og tegneredskaber. Forskelligt papir og pap, til forskelligt brug: Book scrapping, indpakning, gaver osv. Kontormøbler, stole og hæve-sænkeborde. Laptop holdere og vippebrætter, til dem, der står op ved deres skrivebord. Alt muligt. Det er altid en god oplevelse for mig at komme derind. Jeg kan godt lide at slentre rundt og kigge på alle de små dimser og ting, de sælger.

Inde i forretningen får jeg mine varer lagt til side. Jeg vil gerne have lov til at gå en runde for bare at snuse. Jeg finder et flot penalhus. Det ryger ned i min indkøbskurv. Jeg finder også en fin taske, som kan holde linealerne beskyttet, så de ikke knækker under transport. Der er også plads til en mobiltelefon og et kreditkort. Og så kan den foldes sammen til en smallere udgave af sig selv. Smart, hvis man ikke har masser at skulle transportere. Den kommer også i kurven. Jeg kommer i tanke om, at jeg ikke har fået købt et stykke viskelæder. Så jeg finder et. Blødt og fint. Og så hiver jeg også en blok millimeterpapir med ned i kurven.

Det kan jo godt tænkes, at vi skal tegne bestemte projekter op. Eller omregne projekter til en anden målestok, så det er vist en fornuftig ting at købe. Jeg kommer forbi deres sektion med fyldepenne. Ser en flot en, men den er virkelig dyr. Jeg har vist allerede overskredet budgettet for kontorartikler, så jeg må komme tilbage i næste måned.