Spring til indhold

Kom nu på banen!

Det er skræmmende, at der stadig her i 2019 er så eklatant dårlige webudviklere, der tager penge for at bygge hjemmesider og webshops, der end ikke tilnærmelsesvist er bygget efter best practice! Det er min betragtning her fra bagsædet, hvor jeg via min kammerat får den ene skrækhistorie efter den anden om, hvor ringe musikken spiller på det felt.

Hallo! Hastighed!

Rigtig mange websites har et flertal af besøgende fra mobiler, og her betyder loadtid jo altså alt! Det er jo også en faktor, som for eksempel Google indregner i de algoritmer, der styrer hjemmesiders placeringer i søgninger – og det er ekstremt vigtigt for brugervenligheden. Alligevel er det stadig det store flertal af nye hjemmesider, der ikke scorer godt nok på en test af hastigheden.

Det er jo helt uforståeligt, eftersom Google har gjort et stort stykke arbejde med at informere om det, og eftersom de stiller et 100% gratis og godt værktøj til rådighed på https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Eksperterne på banen

Når en hjemmeside eller webshop så efterfølgende konstateres for langsom i forhold til de krav, som både brugere og Google stiller, må der eksperter på banen. I Danmark er det folk som for eksempel Kim Tetzlaff, der i både branchen og blandt kunder er kendt som manden, der kan trylle med hastigheden på stort set alle hjemmesider.

Du kan læse mere om emnet på hans hjemmeside her: https://kim-tetzlaff.dk/hastighedsoptimering/

Man kan altid diskutere, om det er rimeligt, at nye hjemmesider ikke leveres med opfyldelse af kravene, og min mening er, at det er forkert. Men på den anden side set sikrer det jo masser af beskæftigelse til Kim.