Spring til indhold

Intet slår Stanley

person in black leather jacket holding brown and black hiking shoes

Du har endelig fået tid til at tage hen til den der trælast, hvor de også sælger de større stykker værktøj. Nej, de sælger ikke Stanley værktøj, som fx hammere eller skruetrækkere. Nej du kan købe en båndsav hos dem. Enten en, hvor klingen er synlig og opretstående, eller en, hvor klingen ligger lidt mere skjult og beskyttet imellem to flader, som du kan føre objektet over. Du kan også købe boremaskiner i forskellige størrelser. Og med forskellige kapaciteter. Det er dog hverken en båndsav eller en boremaskine, du skal købe. Nej, det er en slibemaskine til din mand. Han ønsker sig den i fødselsdagsgave! Du vil gerne give ham den.

En hel afdeling med slibemaskiner

Du går indenfor i trælasten. Kan lugte, at der er massevis af træ. Det er ikke ubehageligt. Men lidt udfordrende, fordi du ved intet om træ. Du skyder din generthed til side og henvender dig til en ekspedient. Spørger ham, om han har tid til at hjælpe dig med at finde en god slibemaskine.

Ekspedienten smiler og siger ”selvfølgelig”. Han beder dig om at følge med sig. I går ned ad lange korridorer, hvor der ligger træbrædder i forskellige tykkelser og længder på hylder. I når frem til værktøjsafdelingen. Her finder ekspedienten sektionen med slibemaskiner – se her. Du bliver overrasket over, hvor mange, der findes. Og ja, du må sande, at du bliver totalt forvirret. Fordi du ved faktisk ikke, hvad en slibemaskine kan bruges til. Ekspedienten spørger dig, om den skal bruges til store træflader, eller om det er profiler på et vindue, der skal slibes. Han spørger dig, om den skal være håndholdt, eller om den må være med ledning.

Du er ikke på hjemmebane her

Du har mest lyst til at løbe bort. Opgive at købe en slibemaskine – måske så hellere købe en båndsav. Du beder ekspedienten om lidt tænketid og lov til at kigge på de forskellige maskiner. Han nikker. Fortæller, at du bare skal kalde på ham, når du har spørgsmål.

Du kigger på alle slibemaskinerne. Du ser nogle, som ekspedienten ikke har vist dig. Det er vist nok slibemaskiner til knive og værktøj. Tvivlen i dig bliver endnu større: Hvilken type slibemaskine ønsker din mand sig i virkeligheden? Sådan en, der kan slibe flader og profiler eller er det en slibemaskine til værktøj og knive han vil have? Du har lidt svært ved at afgøre det. Du bliver nødt til at ringe til ham, for at forhøre dig. Hvordan får du spurgt ham – uden at afsløre, at du vil give ham en slibemaskine?

Det er bare at spørge

Du ringer ham op. Fortæller ham, at du har fået et spørgsmål angående hans ønskeseddel. ”Hvilken type slibemaskine ønsker du dig?” Du kan høre, at han undrer sig over spørgsmålet. Han siger, at det skal være en til større flader. Han vil gerne gøre noget ved det gamle egetræsbord. Ok, du har fået svar. Du finder ekspedienten og sammen får I valgt en batteridreven slibemaskine, der faktisk kan slibe både flader og profiler. Du køber den. Og ærgrer dig lidt over, at det ikke var en slibemaskine til værktøj, han skulle have. Det ville da være skønt at få slebet køkkenknivene.