Spring til indhold

Hvad koster LEI?

En af mine kollegaer har haft meget travlt i de sidste mange måneder. Han er god til det her med tal og strategier. Og organisationen, som jeg arbejder for, går med et ønske om at udvide. De vil gerne noteres på børsen og det er det, han hjælper dem med at nå. Der skal åbenbart laves noget med nogle regnskaber så dem, der måtte være interesserede i at investere i organisationen ved, hvad de kan forvente. Jeg kan forstå på min kollega, at det er et stort stykke arbejde, og at der helst ikke skal tales alt for højt om det før end ledelsen ved, om de kan blive børsnoteret.

Kapitalkrav

De gør det, fordi de har nogle nye projekter, de gerne vil udføre, men det kræver en del kapital. Og muligheden med børsnoteringen ser de som den bedste vej til at få mere kapital ind i virksomheden. Min kollega har fortalt mig meget om det. Han bruger ret mange timer på det uden for den normale arbejdstid. Han har også fortalt mig, at han lige nu er ved at lægge sidste hånd på den del af rapporten, der forklarer, hvordan situationen ser ud lige nu.

Det næste, han skal i gang med, er at lave en udsigt for de kommende perioder. Han skal lave udsigter for en kort periode på blot 3 måneder. Bagefter skal han lave en udsigt, der strækker sig over de næste 3 år. Det er temmelig lang tid at skulle spå om fremtiden i. Og især når det er økonomi. Ingen ved jo, om der sker noget helt uventet, som kan have en stor effekt på verdensøkonomien.

Godt det ikke er mig

Jeg er faktisk glad for, at jeg ikke sidder på min kollegas stol. Han er ved at få grå hår af opgaven. Min opgave ligger et helt andet sted i virksomheden. Jeg arbejder jo ikke med tal som sådan. Jeg holder bare styr på, hvor mange kontrakter vi får ind og laver en månedlig oversigt over dem og deres status, som jeg giver til revisoren. Min kollega og jeg taler bare godt sammen og følges ofte på arbejde, da vi bor i nærheden af hinanden.

LEI koder og priser

I morges, da vi kørte på arbejde, fortalte min kollega, at han i dag havde fået en positiv melding tilbage fra de statsautoriserede revisorer, og at han lige nu er ved at finde ud af, hvad det vil koste organisationen at få sit Lei-kode / Lei-nummer. Han er ved at kigge på, Lei priser.

Jeg må sige, at for det første, så anede jeg ikke, at man skal have en Lei registrering, og for det andet, så er det da vist at komme helt ned i detaljerne, når man skal finde priser på, hvad det koster at få sådan en. For det andet, så vidste jeg heller ikke, at sådan et Lei-bevis er nødvendigt. Jeg troede bare, at man kunne handle med værdipapirer frit. Men som min kollega forklarede mig, det kan man ikke, når man er en juridisk enhed, der handler med værdipapirer – fx aktier. Og man skal også huske at forny det faktisk!