Spring til indhold

Guitar til begyndere

Vi sidder på terrassen. Vi hygger sammen med vores naboer. Det er heldigvis søde mennesker, som vi føler, at vi er på bølgelinje med. De har selv små børn, ligesom vi har. Derfor er det godt, at vi lige kan smutte ind til hinanden via hullet i hækken. Ja, vi bryder hegnsloven, som siger, at der skal være hegn mellem to grunde. Men ved du, hvad? Vi er ret ligeglade med hegnsloven. Vi har nemlig et godt forhold til hinanden – og endnu bedre: Vores børn holder af at lege med hinanden.

Kreativ hygge

Tag nu den her fredag, for et par uger siden. Jeg havde sagt til min nabo, at jeg ville bage theboller og byde børnene på en hyggelig eftermiddag. Jeg havde en tanke om, at det ville styrtregne, og at det ville være hyggeligt at lege kreativ med børnene. Så jeg fandt på det her med, at vi skal dekorere theboller. Med spiseligt glimmer tørrede frugtpastiller og den slags. Rigtigt mormoragtigt. Og det er jo det det er. Jeg er jo deres mormor/farmor. Og jeg har erobret mit privilegie: At forkæle mine børnebørn mest muligt.
Jeg ved godt, at mine børn og svigerbørn bliver irriterede. Det må de så lære at tackle. Jeg kan ikke være pylremor for dem alle sammen. Og jeg vælger mine børnebørn. De er nemlig ikke pylrede. De er totalt ærlige og hensynsløse.

Børneguitar

Nu her i sidste uge ville jeg købe en billig børneguitar til mit yngste barnebarn. Hun har arvet sin mors kraftfulde stemme, men har ikke særlig meget sans for at bruge den. Så jeg tænkte, at hvis hun nu får en anden indgang til musik, så kan det være, at hun åbner op for den store skat, hun har i sig.

Jeg kiggede på mange billige og brugte børneguitarer. Til at begynde med tænkte jeg ikke så meget over prisen. Jeg satte bare et budget: Op til 100 Euro. Og så fandt jeg, hvad jeg søgte efter. Men eftersom jeg begyndte at finde mange brugte børneguitarer på forskellige sites, begyndte jeg også at være lidt mere kritisk.

Begynder guitar i god kvalitet

Ser du ét er det at ville købe en billig begynder guitar, noget helt andet er det at ville købe en børneguitar af god kvalitet. Man kan nemlig købe børneguitarer i ualmindelig dårlig plastic. Og man kan købe børneguitarer, der rent faktisk kan bruges til at spille på. Også af voksne! De første – dem af dårlig kvalitet er alle tiders til at tage med på udflugt. De kan bruges til at lege luftguitar med.

De andre. Ja, de kan det samme. Men mere end det. De kan faktisk stemmes korrekt, og man kan lære at gribe akkorder på dem. Som en slags forberedelse til, når man skifter over til en voksenguitar. Så det bliver sådan en lille begynder guitar, jeg vælger at lede efter. Til min søn. Han har fødselsdag om få dage. Så jeg leder efter et site med salg af billige børneguitarer. Gerne brugte. Budgettet er jo ikke, hvad jeg gerne ville have. Men pyt med det. Jeg skal nok finde den helt rigtige guitar til ham.
Og jeg vil elske at se ham stå der foran mit fjernsyn og se ham spille på den. Vil lige tjekke https://www.danguitar.dk – de har jo altid lave priser.