Spring til indhold

Forældrekøb og boligadvokat

woman sitting on gray sofa chair holding mug

Du har lavet sådan et forældrekøb. Det var den bedste løsning, fordi i København er der virkeligt boligmangel og din datter skulle da have tag over hovedet, nu hvor hun er startet på universitetet i København. Det gik ret hurtigt. Sælger var virkeligt presset. Han havde brug for pengene her og nu. Så du fik da et afslag, der var tilfredsstillende, slog du til. Papirerne blev underskrevet, og du fik din boligadvokat her i København til at sørge for, at papirerne blev tjekket. Advokaten tog sig også af alt det der med tinglysning og pantebreve.

Kortvarigt på hotel

Nu er der så sket det, at din datter bliver nødt til at flytte på hotel i nogle uger, fordi hun har opdaget, at der er lavet nogle totalt ulovlige elinstallationer i lejligheden. De skal fjernes, og der skal sættes nye og lovlige installationer ind. Det er ret irriterende – og det betyder, at I skal i banken for at høre, om I kan få endnu et lån, så I kan betale udgifterne til udbedringerne. Og ja, det handler jo ikke kun om udgifter til udbedringer i en bolig, der blev købt med fejl. Det handler også om udgifter til hotel. Ok, din datter er et beskedent menneske, så hun skal ikke flytte på luksushotel. Men hun skal da også have lidt ekstra penge, så hun kan købe sig til et måltid hver dag. Det er jo ikke godt at være sulten, når man er studerende. Og på et hotelværelse kan hun jo ikke lave mad selv. Så: ekstra udgifter. Faktisk er du temmelig sur på den boligadvokat, som fik ordnet papirerne. Havde han ikke tjekket, at alt var i orden?

En effektiv advokat i København

Hør lige her: Måske skulle du have fundet en advokat i København som dem her, i stedet for at få din boligadvokat hjemme i Sønderborg til at ordne papirarbejdet for dig. Han kunne jo ikke sådan lige fare til København hver anden dag. Måske kunne han slet ikke se, at der var noget galt – og måske fik han bare en tilstandsrapport over lejligheden, der fortalte, at alt er ok. Det sker jo, at de byggekyndige, der laver tilstandsrapporter, har for travlt!

Men nu, hvor du står i en dårlig situation, så må du altså finde en boligadvokat i København, som kan overtage efter din egen boligadvokat i Sønderborg. Og det skal du, fordi du har tænkt dig at lægge sag an imod sælgeren og måske også den ejendomsmægler, som solgte lejligheden til dig. Og det skræmmer dig lidt. Er det sælgers fejl, eller er det ejendomsmægleren, der skal betale erstatning til dig? Heldigvis så findes der jo noget, der hedder Google, som du kan bruge.

Du kan sagtens finde en dygtig boligadvokat i København, som kan hjælpe dig med at køre en retssag imod enten sælgeren eller ejendomsmægleren. Det er bare et spørgsmål om, at du finder en halv times tid til at tale med nogle af de boligadvokater, som du finder via Google. En af dem vil kunne hjælpe dig, så du får erstatning, fordi der var fejl og mangler i den ejendom, som du købte for et halvt år siden.