Spring til indhold

Firmagaver

Nu er der ikke så længe til, at alle mennesker går på ferie. Sommerferie. Om en lille måneds tid er alle eksamener overstået, og de unge er klar til at holde ferie. Mange af vores ansatte har børn i den alder, hvor de skal til eksamen. Og der bliver talt meget om det nede i kantinen. Hun eller han har været oppe i matematik og kom hjem med et 12-tal. Der bliver pralet og udvekslet en del meninger om uddannelsessystemet. I de sidste par uger har der været meget snak om de unge får lov til at køre studenterkørsel. Det har de så fået lov til nu, og alle forældre er tilfredse med beslutningen. Nogle er lidt bekymrede over det endnu. Covid-19 har stadig tag i os.

Hverdagens vigtige ting

Når jeg ser vores medarbejdere tale med hinanden om den slags ting, bliver jeg glad. De taler om ting, som er vigtige i deres hverdag. Og de udviser tillid til hinanden, når de betror sig til en eller anden. Det fortæller mig, at vi gør noget rigtigt her i virksomheden. De fleste af medarbejderne har faktisk været her i mange år. De kender hinanden fra dengang, deres børn var små. Og nu skal, de så til at holde studentergilder. Og nogle af dem skal måske tage afsked med et barn, fordi det vil ud og rejse på egen hånd. Eller måske skal flytte til en anden by for at studere.

Det er lidt rørende at tænke på, at vi har haft et godt samarbejde i så mange år. Og det ser ud til, at det vil fortsætte. Det er jeg glad for. Vi er som en stor familie. Og det vil jeg gerne fortælle mine medarbejdere. Jeg siger det godt nok ofte til dem – med ord. Men i dag, hvor jeg kan se, at de er glade og selv glæder sig til, at vi lukker ned for sommerferien, så vil jeg gerne gøre noget ekstra for dem.

Lækre gaver til medarbejdere

Jeg tænker, at jeg vil udføre den idé, jeg fik forleden. Jeg var inde på et site for at kigge på firmagaver – Y-design. Det er noget, jeg bruger meget overfor vores kunder. Men hvorfor ikke også give mine medarbejdere en lille gave. Bare sådan en lille ting, de kan bruge derhjemme eller tage med sig på ferie. Bare som et lille signal til dem om, at jeg værdsætter dem. Jeg går hen til min sekretær og beder hende om at afbryde sin samtale og komme med mig. Jeg vil gerne tale med hende om det. Hun er det menneske, der kender alle i virksomheden bedst.

Vild med ideen

Jeg forklarer hende min tanke, og hun siger, at det er en vidunderlig tanke. Hun skal nok sørge for at bestille firmagaverne i tide, så de kan være her inden den 3. juli, hvor vi holder en sommerfest, inden vi går på sommerferie. Hun er god og dygtig til sit job. Jeg er helt tryg ved, at hun tager den opgave på sig. Jeg eller min datter skal nok hjælpe hende med at pakke gaverne ind og skrive en sød sommerhilsen. Det med at værdsætte medarbejdere er der desværre alt for mange, dr forsømmer.