Spring til indhold

Firmaarrangement med teambuilding

team building og firmaevent

Her i sensommeren er der mange virksomheder, der gerne vil lave et firmaevent for deres ansatte. Alle er kommet tilbage fra sommerferien. Rutinerne på arbejdet er ligesom vendt tilbage. Der bliver ikke længere talt om alle oplevelserne fra ferierne. Der er koncentration – og faktisk også en hvis glæde ved at være tilbage på arbejdet. De kollegaer, der har børn, beklager sig lidt over, at det er svært at få dem i gang om morgenen. Sommerferiens dovenskab er endnu ikke helt ude af kroppen. Så de hilser hverdagen på arbejdet velkommen med glæde.

Firmaevents og glæde

Ja, den glade atmosfære er der – og den skal udnyttes, så I bliver et endnu stærkere team. Derfor vil virksomheden gerne have, at I deltager i et firmaevent her i september. Ofte er de firmaevents, der bliver arrangeret af virksomheden, sådan nogen, der afholdes i forbindelse med jul og sommer. Der er tale om events, hvor I måske skal til koncert sammen og så bagefter holde sommerfest. Eller den årlige julefrokost, der ofte også ledsages af en eller anden lille happening.

Men firmaeventet her i september bliver lidt anderledes. Der vil blive sat fokus på teambuilding og der vil blive sat fokus på, at I finder flere nuancer og kvaliteter hos hinanden. Sigtet er at styrke et allerede velfungerende samarbejde.

Der er reel mødepligt

Ledelsen har derfor allerede sendt besked ud til jer om, at der vil blive afholdt et firmaevent d. 15/9. Det er en almindelig torsdag. I har mødepligt. Der vil ikke være mulighed for at kunne melde afbud. Kun i tilfælde af sygdom, kan I få fri den dag. Det er sådan set ok. Det er jo event, som virksomheden betaler for. Og derfor er det rimeligt, at det bliver betragtet som arbejde. Men det bliver dog en noget anderledes arbejdsdag. Det er I godt klar over. Og faktisk så er I meget positivt stemt overfor at skulle deltage i sådan et firmaarrangement som her. Det kan da kun give gode resultater.

Spændingen er på plads

Lige nu er I lidt spændte på, hvad det er, der skal ske på jeres teambuilding dag. Nogle af de yngre kollegaer taler med begejstring om, at teambuilding er sjovt. Der er dog også nogle af de ældre kollegaer, der er meget skeptiske. De har mest lyst til at lægge sig syge d. 15. Men de kan godt se, at det jo lige præcist er her, der er et lille problem, som virksomheden skal have løst: Der er meget stor forskel på, hvordan de yngre og ældre kollegaer ser på hinanden. Og det kan give anledning til gnidninger i arbejdet. Når to helt forskellige mennesker, med helt forskellige holdninger, erfaringer og tankegange skal arbejde sammen, så kan det være rigtigt fornuftigt, at de lærer at kende hinanden bedre. Det er netop det lille problem, som virksomhedsledelsen vil gøre opmærksom på. Det er grunden til at de investerer i en dag, som skal fyldes med sjov teambuilding for jer alle sammen – inklusive ledelsen. Så, glæd jer til en god dag. Det bliver ikke kun sjovt. Det bliver også en dag med personlig udvikling.