Spring til indhold

Ferie på bagsædet

Jeg har et dilemma. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal håndtere den kommende efterårsferie. Vi havde jo sagt til børnene, at vi skulle på en eksotisk ferie. Men sådan som tingene er lige nu med en ny bølge af Corona og uvished, så har jeg altså ikke lyst til at booke billetter og dyre hoteller. Jeg vil faktisk meget hellere blive herhjemme og bare slappe af. Men det går nok ikke. Børnene vil lytte til logiske argumenter for, hvorfor vi ikke kan flyve til Spanien nu. De vil acceptere det. Selvom det vil være bittert for dem. Det ved jeg.

Bilferie er løsningen

Men vil jeg selv acceptere, at vi ikke kan rejse. Vi behøver jo ikke nødvendigvis at skulle rejse med fly og langt væk. Vi kunne måske finde på andre måder at rejse på. Fx sådan som vores naboer gjorde det for noget tid siden. De tog bare på bilferie via dem her: https://www.alltime-travel.dk/. De fortalte mig, at de havde en tanke om at tage på en bilferie med camping til Gardasøen, men at de havde ombestemt sig. De endte med at tage på en bilferie til Tyskland. Og de havde haft en vidunderlig tur. Vejret havde været vidunderligt. De havde besøgt Harzen og havde set på borge fra middelalderen, lært om klostre og om tyskeres dagligdag. De var ret begejstrede og fortalte om deres tur i mange timer – ikke mindst om de oplevelser, de havde i et badeland der.

3 børn i bilen

Nu er det bare sådan, at vi har 3 små børn. Og det er lidt svært for dem at sidde stille under mange timers kørsel. Derfor havde vi først tænkt at flyve ned til en eksotisk destination og derfra bare tage tingene, som de kommer. Men det kan vi jo ikke gøre nu.
Så vi er nødt til at lægge ferien i lidt mere faste rammer. Vi er nødt til at sætte tidstæller på, hvor lang tid, hvor, og hvordan. Sådan er det bare. Jeg har talt med min mand om det. Han er enig i, at vi må sætte faste rammer for, hvordan vi håndterer den kommende efterårsferie. Vores ældste taler. allerede om de minder, han har fra sidste års ferie til Spanien. Vi må forsøge at få ham til at tænke på noget andet. Vi kommer ikke til Spanien i år, sådan som vi havde planlagt.

På ski i Sverige i stedet

Men det er bestemt ikke utænkeligt, at vi kommer på skiferie i Sverige nu. Det er faktisk noget, vi gerne vil. I det mindste os to – de gamle. Det er så nemt at køre til Sverige og nyde en lille uges tid inde i skoven. Og hvis der er lidt sne, ja så minder det jo ret meget om jul. Og det vil ikke være dårligt. Vi kunne øve os i at synge julesange. Vi kunne tage forskud på juleknas og bage vaniljekranse. Vi kunne måske, hvis der er sne, lære ungerne at stå på ski – uden at vælte. Og den lille kunne få sin egen kælk. Og vi kunne nyde den friske luft og få udvidet lungerne lidt.

Synes du ikke, at det lyder som en rigtig god plan for den kommende ferie? Vi kigger lidt på dem her som mulig leverandør: https://www.skiferie.dk/sverige