Spring til indhold

Et hejs til personer

Her på tegnestuen er vi ved at lægge sidste hånd på budgettet for byggeriet, vi har tegnet. Det er et boligkompleks, som kommunen påtænker at bygge. Vi vandt konkurrencen og har arbejdet meget hårdt for at få det endelige projekt færdigt til tiden. Lige nu kan vi ikke få budgettet til at gå op. Vi har fået tilbud og priser på alle materialerne og arbejdstimerne. Men vi har problemer med de sidste ting. Mest fordi ham, der skal lede projektet færdigt fra det øjeblik, hvor det første spadestik bliver taget, insisterer på, at vi skal bruge personhejs.

Hvad koster det?

Han har bedt os om at indhente tilbud på, hvad leje af personhejs koster. Vi har spurgt kommunen, om de selv har personhejs, som kan bruges under byggeriet. Det har de desværre ikke. Vi har også spurgt kommunen, om de kunne give lidt flere penge, så leje af personhejsene, kan sikres. Det vil de desværre heller ikke. Så pengene til lejen af dem skal findes i budgettet.

Grunden til, at han insisterer på, at der skal være personhejs, er, at han engang var vidne til en forfærdelig ulykke, hvor en af håndværkerne faldt ned fra et stillads. Han arbejdede i tredje sals højde, skred på det og faldt. Alle, der var på byggepladsen, var, chokerede. Alle troede, at han døde på stedet. Men der sker mirakler. Han lå på hospitalet i ret lang tid med mange alvorlige brud på kroppen og hovedet. I dag er han dog i gang igen. Ikke fuldt. Men nok til at kunne passe et arbejde. Et heldigt udfald på en ulykke, der kunne være undgået.

Sikkerheden tæller alt

Så ja, vi forstår godt, hvorfor der skal være personhejs ved byggeriet. Sikkerheden har prioritet. Sådan skal det også bare være. Vi har fået nogle priser. Det er ikke helt billigt. Vi forsøger at få nogle bedre tilbud fra nogle af materialeleverandørerne. De svarer både positivt og negativt. Det skal nok, lykkedes for os at finde pengene – men tiden er ved at løbe ud. Vi skal aflevere budgettet på fredag.

Jeg har derfor sat mig i hovedet, at jeg vil undersøge, hvad det koster at købe et personhejs. Jeg har nemlig den idé, at hvis vi kan overbevise kommunen om, at det vil give den en ekstra stjerne hos borgerne, når de får at vide, at kommunen satser på sikkerhed, så vil de måske gerne give os nogle penge til køb af personhejsene. De vil jo kunne bruge dem i fremtidige projekter.

Kan vel findes online

Derfor vil jeg gå på nettet i aften og søge efter ”salg af personhejs” for at få en idé om, hvad de koster. Måske kan det betale sig for kommunen at købe dem, så vi ikke skal bruge materialer af ringere kvalitet i byggeriet. Jeg ved ikke, om min lille undersøgelse vil give det resultat, jeg håber på. Men det er absolut værd at forsøge. Og jeg tager gerne en diskussion med kommunen om det – sammen med vores projektleder. Han er nemlig parat og blev glad, da jeg foreslog, at vi fremlægger min idé for byplanafdelingens chef.