Spring til indhold

Erhvervslokaler og gulve

tæpper på kontoret

Kontorlokalet er stort. Vi taler om ca. 350 m2 så her er plads til mange ansatte. Og det er blevet renoveret her i løbet af sommerferien. Der er blevet malet. Der er kommet nye gulve. De gamle var ved at rådne. Fugtskaden er blevet udbedret. Og ja, I har også fået købt nye smarte kontormøbler. Blandt andet vippestole, som mange af de ansatte har efterspurgt. Det er jo altid godt, hvis de har det godt. Flere af dem har da også givet jer mange argumenter for, hvorfor vippestole er et must i et kæmpe kontor, som jeres.Og I skal også have en professionelt udført solafskærmning for indeklimaets skyld.

Moderne look

Der er kommet et helt nyt og meget moderne look i jeres kontor. Og I er glade for det. Det sværeste var bare at vælge, om der skulle erhvervstæpper eller en anden gulvbelægning på gulvene. Tæpper er rare. De er lydabsorberende og de er bløde at gå på. Det er der flere fordele ved: Du kan ikke høre de høje hæle, der banker i gulvet. Du kommer ikke til at fryse om fødderne, fordi tæppet sørger for at holde på den varme luft. Der er dog en ulempe ved tæpper: De kan være lidt svære for rengøringspersonalet at holde helt rene. Og der er helt sikkert ansatte, der vil beklage sig over, at tæpper samler støv. Det sidste argument har I valgt at ignorere. Der bliver støvsuget hver aften, efter fyraften. Så den der med støv og støvmider, den har I ikke købt. Og ja, støvmider kommer jo ikke af sig selv. De kommer, hvis der fx er døde hudceller overalt. Det er nemlig den slags, de lever af!

Hvis tæpper ikke er løsningen

Der er dog en anden ulempe ved tæpper. Og det er, at de som regel er ret store. De kommer måske i store, brede paneler eller baner, som rulles ud på gulvet – ganske tæt på hinanden. Eller de kommer i mål, der passer til gulvets areal. Det betyder, at det kan være ret kostbart at skulle skifte et tæppe, når det er slidt. Det er jo sådan, at tæpper ikke bliver slidt ensformigt på hele arealet. Der kan være linjer, hvor folk går meget, som slides hurtigere end de arealer, der ligger lige op til væggene. Men da tæpperne er store, skal hele arealet, som de dækker, udskiftes. Derfor valgte I at få lagt tæppefliser på gulvene.

Tæppefliser er totalt fleksible

Tæppefliser – se her – kommer i flere forskellige mål – og I har valgt en størrelse, der nærmest svarer til en stor keramisk flise. Og fordi tæppefliser kan leveres i rigtigt mange farver, så har I haft mulighed for at lege med farver og mønstre på gulvbelægningen. Det har været et puslespil. Men et sjovt et. Og I har da også fået en gulvbelægning på kontoret, som bare er fantastisk. Der bliver leget med forskellige farver og forskellige farvenuancer indenfor hver farve. Det er blevet ualmindeligt flot. Og ja, fordelene er de samme som for almindelige tæppers. Men den ekstra lille fordel er, at det ikke behøver at være hele gulvbelægningen, der skal skiftes. I fremtiden kan I nøjes med at skifte de tæppefliser, der er blevet slidt.