Spring til indhold

Er musik larm?

Mine naboer har brokket sig over larmen, jeg laver. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så kan jeg godt forstå dem. Min forstærker til min nye elektriske guitar er god, og jeg spiller højt. Det kan godt forstyrre dem. Men min iver efter at lære at spille på en elektrisk guitar har holdt mig fra at tænke på mine naboer. Normalt spiller jeg akustisk guitar (købt her), men den elektriske kom ind i mit liv for en måned siden.

Speciel musiksmag

Jeg spiller i en gruppe, som specialiserer sig i musik fra 1600 og 1700-tallet. Vi fandt på, at vi ville forsøge os med at elektrificere musikken og måske eksperimentere lidt med rock og barok i en eller anden fusion.
Så jeg købte sådan et begyndersæt med elektrisk guitar og forstærker, og pedaler og jeg ved ikke, hvad. Det er en noget anden måde at skabe lyd og musik på, end den, jeg er vant til. Jeg fumler stadigvæk med de her måder, man kan slå på strengene på. Skal man slå op eller ned på dem, er der regler, eller er det bare noget, man gør, som man lige synes? Første gang jeg spillede på den elektriske guitar, var det noget værre noget. Det lød virkeligt dårligt. Men jeg kan høre, at det går i den rigtige retning for mig.
Jeg øver mig da også i et par timer hver aften.

På med hørebøfferne

Men da naboerne ringede på i sidste uge og beklagede sig over larmen, blev jeg flov. Jeg burde have tænkt, at det kan høres i hele bygningen, hvor jeg bor. Jeg undskyldte og stoppede med at øve mig.
Da vi øvede sammen i går, nævnte jeg problemet for mine venner. Bassisten havde også haft klager fra sine naboer, men han fortalte mig, at jeg kan købe et sæt høretelefoner. Det kan løse problemet. Lyden fra forstærkerens højtaler sender lyden i telefonerne, og ikke ud i rummet. Simpel løsning – og indlysende. Hvorfor i alverden havde jeg ikke tænkt på det selv? Professionel musiker? Ha. Jeg må have været så opslugt af den elektriske guitars magi, at jeg bare ikke har tænkt mig om.
Heldigvis øver vi i et lydisoleret rum, så vi forsøger os med en elektrisk version af et stykke fra solkongens tid. Det lyder forfærdeligt. Vi har lang vej igen. Men vi har det sjovt med det. Og den akustiske version lyder godt.

Klar til nye koncerter

Vi er ved at være klar til koncerterne i næste måned, hvor vi tager på turné i hele landet. Om vi når at blive klar med de elektriske versioner, ved vi ikke endnu. Vi skal have omskrevet en del af stykkerne, vi spiller, så de bliver mere rock. Og vi skal også lige lære at spille sammen på de elektriske instrumenter. Det er især bassisten og jeg, som skal kunne koordinere vores lyd. Gad vide, om vi kan finde ud af det. Måske har vi brug for at få fat i en mikserpult, så vi kan høre de to forskellige instrumenter på samme tid. Med hvert vores høretelefoner på? Det skal vi have undersøgt.