En god stegepande

Så er det snart jul, og her bliver alle forberedelserne som regel lavet i løbet af december. Vi plejer at lave julepynt i massevis. Vi plejer at holde julefrokost, så der skal som regel laves rullepølse, sylte og leverpostej. Det sker kun én gang om året, at vi gør det, så vi gør noget ud af det. Køber de bedste råvarer, vi kan finde. Og sker det, at vi må fryse nogen af dem ned, så gør vi det. Og håber på, at fryseren ikke går i stykker i løbet af sommeren. Vi plejer også altid at koge klejner og bage massevis af vaniljekranse. Og naturligvis laver vi også konfekt i kilovis. Alt bliver lavet fra bunden. Ingen færdigvarer her i huset. Det er en del af julehyggen at dufte, ælte, få fedtede fingre, klippe og skære – og smage!

Tjek forsyningerne

Det plejer også at være en anledning til at få tjekket glas og stel. Er der ikke tilstrækkeligt med vin og øl glas, så må vi supplere op.  Ja, og min mor kan godt finde på gode undskyldninger for, at der skal købes en ny stegepande til kyllingeleveren, som hun laver leverpostejen af. Og de må gerne være fra Scanpan: https://www.kramogkanel.dk/produkt-kategori/koekken/stegepander/scanpan-pander-stegepander/
Men i år bliver det nok lidt anderledes.

Nyt indkøb

Mine forældre har nemlig købt et hundedyrt nyt køle og fryseskab. Det er stort, og det er noget skidt. Vi fik det installeret i køkkenet for 5 måneder siden, og siden da, har det været i stykker 5 gange.
I går var min mor ved at gå ud af sit gode skind. Hun var bestemt ikke i godt julehumør, da jeg kom hjem fra svømning. Køleskabet var gået i stykker igen. Og hun havde lige bestemt sig for, at hun ville hive noget økologisk lammekød, hun har købt på sin kusines gård ud til at begynde forberedelserne til rullepølsen. Men køleskabet viste 15 graders varme og fryseren 5. Kødet var bestemt ikke frosset, så hun var bange for at bruge det. Ud med det. Og der er ikke mere øko-lam at købe hos kusinen. Så det bliver ikke til rullepølse i år.

En del røg ud

Kyllingeleveren var også røget med ud. Lige i skraldespanden. Hun var grædefærdig. Hun elsker det her med at lave rigtig god mad og forkæle min far undervejs med det.
Jeg forsøgte at fortælle hende, at vi så må koncentrere os om vaniljekransene og klejnerne. Og konfekten. Hun kiggede på mig og sagde, ja, men så vil jeg altså have en ny Bain Marie, til smelte chokolade i. Hun bliver lidt stædig, når hun er i det skuffede humør. Jeg sagde, at så køber vi da bare sådan et. Jeg gik på nettet og fandt et. Det var svært. Nogle steder skal man kigge i kategorien for gryder, andre steder skal man se i kategorien for specielt udstyr. Men jeg fandt en Bain Marie, som jeg ved, at hun har haft kig på i lang tid. Den er dyr. Jeg bestilte den til hende. Og så håber jeg bare på at porcelænsindsatsen ikke går i stykker i transporten. Sker det, så er der heller ikke konfekt i år.