Spring til indhold

Driver du webshop?

Webshops og emballage

Hvis du ejer en webshop, så ved du med garanti, at det er megavigtigt, at varerne, du sælger, bliver forsendt sikkert. Og det skal du naturligvis bruge en masse emballage til. Naturligvis har du behov for forskellige typer af emballage, alt efter hvad du sælger. Du kan ikke sende et par krystalglas forsvarligt, medmindre du pakker dem ind i fint silkepapir og bobleplast, før du lægger dem i en papkasse, som så også skal have kassefyld, så glassene ikke ligger og rumler rundt i kassen. Men du kan sagtens sende et par jeans forsvarligt, bare ved at bruge en af dem der poser af genbrugsplast, som er beregnet til tekstiler eller ’bløde pakker’.

Find den bedste indpakning

Det er måske ikke altid helt nemt lige at finde den korrekte indpakning til produkterne. Og der kan også være særlige krav fra kunden. Det kan fx være, at produktet skal pakkes ind som en gave. Så har du også brug for gavepapir, inden du lægger produktet i papkassen eller posen.

Heldigvis findes der emballage i alle mulige størrelser og former. Og den kan være lavet af forskellige materialer. Bobleplast er måske ikke just den mest miljøvenlige form for beskyttende emballage, fordi den indeholder plastik. Men i dag kan du faktisk få produkter, der er lavet af papir, som ligner og fungerer lige så godt som bobleplast. Du skal måske lede lidt efter det. Men det findes bestemt på markedet.

Miljøet er på alles hjerter

Og ja, alle ved jo, at vi skal passe på miljøet. Derfor gør de fleste webshops da også alt, hvad de kan, for at bidrage til et bedre miljø. De anvender poser og paprør, der er lavet af genbrugsmaterialer. De sørger for at gavepapiret, som de gaveindpakker med, er lavet af genbrugspapir. Ligesom de også anvender gavebånd, der ikke er fremstillet af miljøbelastende materialer.

Hvad så med de webshops, der gerne vil gøre noget ud af deres branding og synlighed? Du har jo flere gange modtaget varer fra sådanne shops, hvor du kan se webshoppens logo uden på papkassen, som produktet ankommer i. Bruger de også miljøvenlig emballage? Ja, det gør de. I videst mulige udstrækning. I dag er det nemlig muligt for webshops at købe papæsker eller paprør, der er lavet af genbrugspap. Og de kan få trykt tekst eller logo på dem. Farven, som æskerne eller rørene bliver trykt med, er ofte vandbaseret men kan alligevel godt holde til en del fugt. Så det er bestemt ikke noget problem for dem også at sende deres kunder en flot pakke, selvom den er lavet af miljøvenlige materialer.

Brug kun engangsemballage når nødvendigt

Ja, der findes naturligvis emballage til sikker forsendelse, som ikke er miljøvenligt. Men i dag bliver den form for emballage kun anvendt meget sjældent. Og der er mange tilfælde, hvor du, som forbruger, bliver nødt til at betale lidt mere for indpakning og forsendelse, hvis produktet ikke kan sendes i miljøvenlig emballage. Det er virkeligt noget, som mange webshops er opmærksomme på, og de gør alt, hvad de kan, for at du får din vare frem – på en sikker og miljøvenlig måde.