Spring til indhold

Design til badeværelset

badeværelse med døre i glas

Vi er vanedyr. Vi har vores rutiner, som vi helst vil følge – hver dag. Fx så er det rutinen, at vi står ud af sengen, går ud på badeværelset og får vores bad, børster tænder og kommer videre med vores dag. Nogle har så lidt forskellige varianter bygget ind i den rutine: De spiser morgenmaden, inden badet tages. De vandrer måske rundt i hele huset, imens den elektriske tandbørster sørger for, at de får rene gummer og tænder. Det er små forskelle, som i virkeligheden er bagateller. Det er ligegyldigt, om du tager dit bad før eller efter morgenmaden. Det her handler om, at du skal kunne tage et godt bad, så din krop bliver klar til at kunne gå en lang og travl dag i møde.

Skal være behageligt

Vi tænker ikke over det i hverdagen, men det er faktisk vigtigt, at vi skaber behagelige forhold for, at vi kan komme igennem de rutiner. Badet og badefaciliteterne er derfor et område i badeværelset, som flere og flere mennesker er begyndt at prioritere meget højt: Det skal være funktionelt. Det skal være et rart rum at opholde sig i. Det skal være nemt at holde rent og det skal også helst være smukt. Derfor er der mange mennesker, der har fået revet deres gamle brusenichemure ned. De har fået sat brusevægge i specialmål op i stedet for. Hvorfor? Der er flere grunde. En af dem er, at en mur af sten ikke tillader lys at trænge ind. Det gør brusevægge, der er lavet at tykt glas. En anden grund er, at lys tillader dig at se, hvor du kan finde din shampoo. Du behøver ikke at famle efter den i mørket, som brusenichens stenmure skaber. Og du kender det godt: Du har fået shampoo i øjnene og det svier lidt. I et lyt baderum bliver det lidt nemmere at se, hvor du eventuelt kan finde et lille håndklæde, så du kan tørre øjnene.

Den nye bolig

Nu har du sikkert fået nok af at høre på din lillebrors kværnen løs om, at det nye hus, han købte for 6 måneder siden, er blevet så flot. Han kan godt lide at prale lidt. Men du var faktisk på besøg hos ham for nogle uger siden for at se hans nye bolig. Og den er flot. Du kan se, at han har brugt tid og penge på at lave forbedringer i det. Den slags kan man altid se. Han viste dig stolt sit nye køkken frem. Han viste dig også det ene af de to badeværelser frem. Det, der fungerer. Det var også flot. Godt stil. Let og elegant – næsten lidt for elegant. Men pyt. Sådan vil han gerne gå på tronen hver morgen – og derefter i bad. Helt ok. Han fortalte dig om, hvorfor han havde valgt særlige materialer i køkkenet og på badeværelset. Han talte om farvevalg og tæpper på værelserne og i stuerne.

En brusedør i glas og design

Han spurgte dig faktisk også til råds – og her blev du næsten helt rørt: Han ville gerne vide, hvad han kunne gøre ved det lille badeværelse. Han vil gerne have det til at blive funktionelt og smukt. Det vil være skønt for ham, hvis han eventuelt kan bruge det i forbindelse med at have overnattende gæster. Det har han nemlig tit. Han ved, at de sætter pris på at have et privatliv. Og det inkluderer et badeværelse. Du anbefalede, at han åbnede det lille badeværelsesrum ved at installere en brusedør af glas, som ligesom kunne adskille brusebadet fra resten af rummet – uden at den sådan set deler rummet op. Og hvad er fordelen ved det, udover at den tillader lys?

Fordelen nummer et er, at den er nem at holde ren. Fordel nummer 2 er, at en brusedør sørger for, at den næste, der besøger rummet, ikke skrider på et vådt gulv.