Spring til indhold

Den stråtækte drøm

Jeg har fundet drømmehuset. Det ligger i Jylland lige uden for Fredericia. Det er en skøn gammel præstebolig med gamle træer og store buske i haven, køkkenhave med jordbærplaner, stråtag på hovedbygningen. Der er plads til os alle sammen. Vi er mange, når begge vores papfamilier er sammen. Det bliver en fantastisk idyllisk jul, vi skal holde her, når vi først er flyttet ind.

Tækkemand

Men det vil tage tid. Hovedbygningen skal totalrenoveres. Og det involverer et nyt stråtag. Og det bliver vist et problem. Ingen af de tækkemænd i området her har tid. De kan først se vores hus og give tilbud om 6 måneder. Det er for lang tid at vente. Én af dem, vi spurgte, sagde det rent ud: ”Find en tækkemand på Fyn, som kan komme. De er lige så gode som vi er, og har sikkert bedre tid.”
Ok, han er da ærlig ham jeg taler med, tænkte jeg, da han sagde det. Jeg havde ikke selv tænkt på det. Men Middelfart ligger jo lige ovre på den anden side af bæltet, så måske kan jeg lokke en tækkemand derfra herover. Det er da ikke lang tids kørsel.

Fynske tækkere

Frem med telefonbogen. Rettere sagt: Ind på de gule sider. Jeg ringede til to fynske tækkemænd.
Den ene havde travlt, men ville gerne komme i næste måned. Den anden kunne komme i løbet af den kommende uge. Fint. Hvis de begge kan komme med et tilbud inden for en månedstid, så er det ok med mig. Vi skal bare have taget i orden til november senest. Vi skal jo også lige have tid til at flytte ind. Og julen skal forberedes. Hvis de kan komme hurtigt, og vi kan få en aftale i stand, så kan de også arbejde sammen med de andre håndværkere, vi har aftaler med. Jeg håber virkeligt, at én af tækkemændene kan komme og gøre arbejdet i september og oktober.