Spring til indhold

De danske sommerhuse

Ebeltoft

Vi er mange danskere, som er bosat udenfor vores fædreland. Vi besøger måske ofte familie og venner, som er glade for at se os. Vi er da også glade for at kunne nyde deres gæstfrihed og at bo hos dem i nogle dage. Men der kan altså også være perioder, hvor vi gerne vil holde os tilbage. En familie på fire, der er hjemme på besøg i Danmark, vil måske ikke belemre venner eller familie i en uges tid. Det kan blive lidt for ’tæt’ – og ja, privatlivet og vanerne skal jo ofte laves om, når familien huser én. Hvad kan vi gøre? Ja, vi kan selvfølgelig tage på hotel. Men de kan være for upersonlige. Og det kan blive dyrt at bo på hotel i en uge. Hoteller kan også have regler for, hvornår I kan komme ind om aftenen. Og det er helt sikkert, at der vil være faste tidsrum for, hvornår I kan få morgenmad.

Let et dansk sommerhus

Når hotel eller kro ikke dur, så er der altså en rigtig god løsning: I kan leje et sommerhus. Det giver jer både frihed og personlighed. Det kan godt være, at din familie bor i Aarhus. Så er det jo nærliggende, at du lejer et sommerhus i Ebeltoft. Det vil være billigere. Det vil også give jer muligheden for at takke nej til en middagsinvitation fra en gammel kammerat, som du egentlig ikke gider at se. I kan selv bestemme, hvornår I vil stå op. Og ja, det sikrer altså også, at I ikke behøver at lave helt om på jeres vaner.
Måske er du enlig. Bosat i udlandet.

Danmark er jo unik

Du er glad for at bo der, men der kan komme perioder, hvor du bare savner Danmark. Du vil gerne hjem i en lidt længere periode. Måske en måned. Ja, så er løsningen med at leje sommerhus ideel. Du skal alligevel leje en bil. Så hvorfor ikke leje en midlertidig bolig, hvor omkostningen ikke kommer i nærheden af, hvad nogle af de der platforme, der udlejer boliger, kræver. Lejen på et sommerhus er nemlig ikke i samme størrelsesorden. Givet vis fordi sommerhuse ikke ligger i byen.

Du kan overveje, om det er en løsning for dig. Der findes både store og små sommerhuse. Der findes sommerhuse, der er meget luksuriøst indrettet, og der findes beskedne sommerhuse. Du skal selvfølgelig bare tænke på, hvor du gerne vil bo – eller hvilken by du gerne vil kunne nå ind til, før du kontakter et bureau, der har sommerhusudlejning som speciale. De findes nemlig overalt i landet. Du skal bare finde dem. Og det er jo nemt for dig: Google kan altid finde det, du leder efter.

Als er altid et besøg værd

Måske skal dit næste længere ophold i Danmark gå til en af de mange smukke øer? Kunne tanken om, at du kan leje et sommerhus på Als, måske ikke friste dig? Natur. Sikker bolig. Tæt på historiske steder i Danmark, som du gerne vil besøge. Stilhed, hvor du kan være i fred og ro. Som udenlandsdansker er det en god mulighed at leje sommerhus, hvis du gerne vil være uafhængig af familie eller venner. Alternativt er der jo Fanø.