Spring til indhold

Biler ruster

Det er søndag eftermiddag, og vi har vores naboer på besøg. Vi sidder ude på terrassen og nyder en flaske kold hvidvin og en snack. Det er hyggelige mennesker at sludre med. Det er ikke de store, filosofiske og dybe diskussioner, vi har med dem. Men de er hyggelige og har en god humor. Jeg sidder og sørger for, at alle har noget i deres glas. Min mand og vores nabo er begge to meget snakkesalige. De har måske fået et glas mere, end de burde. I hvert fald kan jeg høre, at de taler om biler. Vores nabos kone hjælper mig med at bære en salat og tallerkener ud på terrassen. Vejret er dejligt, og vi har besluttet at grille. Naboerne vil gerne blive til middag. Hyggeligt.

Er undervognsbehandling rustbeskyttelse?

De to mænd sidder derude og nyder at blive opvartet. Det skal de have lov til. De må bare lige sørge for, at grillen bliver tændt.

Jeg overhører, at min mand siger, at han aldrig helt har forstået, hvad forskellen mellem en undervognsbehandling og rustbeskyttelse af biler er. Vores nabo forsøger at forklare ham forskellen. Men det er en noget tåget forklaring, han kommer med. Noget med, at det faktisk er det samme, men at en rustbeskyttelse af biler er lidt mere grundig. Det er noget med, at de henne på værkstedet kommer dybere ind i bilens underste del, når de laver rustbeskyttelse. Når det bare er en undervognsbehandling, så er det faktisk kun bilens bunds overflade, der bliver behandlet.

Ikke lige min interesse

Jeg forstår det ikke. Men det er faktisk heller ikke noget, jeg interesserer mig særligt meget for. Og jeg er sikker på, at min mand faktisk heller ikke er så interesseret. Han er bare så sød og god til at få folk til at tale om ting, som de ved noget om. Og det lader til, at vores nabo ved meget om biler og den slags. Måske er det hans hobby. Biler, og hvordan man passer på dem. Jeg ser ham jo tit stå ude ved sin carport og vaske sin og hans kones biler.

Tøsesnak

Jeg har fået samlet tallerknerne og bestikket sammen. Jeg går ud til de andre og beder mændene om at tænde grillen. Jeg er faktisk sulten. Og det ved jeg, at min nabos kone også er. Vi talte meget om mad, mens hun hjalp mig inde i køkkenet. Hun må være god til at lave mad. I hvert fald fik hun bakset en lækker marinade til kødet sammen af de få ting, jeg har i mit køleskab. Lidt hvidløg, lidt soja, lidt olie og nogle krydderier og så bare røre sammen. Indtil marinaden lige er der, hvor kødet befinder sig godt i den. Efter flere tilsmagninger. Hun gav mig også en del tips til, hvordan jeg kan peppe en lidt kedelig salat op med kerner og den slags. Ja, enten er hun sulten, eller også bruger hun meget tid på at lave mad derhjemme. Ikke som hos os, hvor vi ofte bare tager os en rugbrødsmad med ost og tomat.