Spring til indhold

Badning om vinteren

Vinterbadning ved stranden

September er på vej. Det betyder dog ikke, at du har tænkt dig at holde op med at tage på stranden. Der kommer skønne dage. Vandet er stadig lunt. Også selvom luftens temperatur er lidt køligere nu. Du blev vinterbader. I år. Det startede her i sommer, hvor du opdagede, hvor dejligt det er, at få det skud ekstra energi, som en tur i bølgerne giver dig – hver morgen. Og ja, du har været en helt her i løbet af de sidste uger, hvor regnen er begyndt at sætte ind igen: Du har været nede på stranden hver morgen. Et flot spring ud fra badebroen og så et par hundrede meter brystsvømning. Jo, vinterbadning er lige dig.

Ønsker til udstyr

Du er også rigtig glad for, at du har fødselsdag i september. Det skal fejres. Med manér. Der skal være fest – og du vil have gaver. Det ved alle, som du har inviteret. Ikke noget med gavekort på et eller andet beløb. Så du har sendt dem en lang ønskeseddel. De bad selv om den – og så får de den da. Og du ønsker dig forskelligt vinterbade udstyr herfra. En af dine venner ringede dig også op for lige at tjekke, at det var rigtigt nok – det der med vinterbade udstyret. Han troede, at du jokede, da du fortalte ham, at vinterbadning er skønt. Under samtalen fik han spurgt dig om, hvad vinterbade udstyr egentlig er.

Før og efter det kolde gys

Du forsøgte at forklare ham, at det ligesom kan deles op i to kategorier: Udstyr, som vinterbaderen bruger i vandet. Fx en badehætte. Og udstyr, som bruges inden – eller efter – dukkerten: Det kan være fx et varmesæde fra Nordic Heat varmetøj, et par handsker eller et særligt halstørklæde. Det kan være en særlig hue, der varmer op på panden. (Eller i nakken.) Der er meget forskelligt vinterbade udstyr. Du forklarede din ven om, at hvis han vil gøre dig glad, så vil det være fantastisk at få en gave fra ham med en powerbank fra Nordic heat, som har håndvarmer. Det er jo vigtigt lige at tjekke telefonen, som du ofte glemmer at få ladet op. Så en powerbank vil være ideel. Det bedste tidspunkt at tjekke telefonen for dig er altid om morgenen. Du kan derfor danne dig et overblik over, hvad der må komme af udfordringer på jobbet. Så selvom vinterbadning skal være en fornøjelse for dig, så er der også noget arbejde, du kan gøre, imens du venter på, at de andre på morgenholdet kommer op fra vandet.

Vinterbadning er ikke for alle

Din ven var lidt overrasket, men tog det ganske pænt, at du er blevet vinterbader. Han har vist lidt respekt for det. Det er da også en kold dukkert. Men dejlig. Så du er totalt indstillet på, at det skal du bare fortsætte med – langt ud i fremtiden. Om du så senere hen bliver nødt til at indstille vinterbadningen i en periode på grund af dit arbejde, kan du afvente. Du ved, at det er noget, du vil vende tilbage til, så snart du kan igen.